Nakon pet godina projektne suradnje, Udruga Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije pokrenuli su UGIN Filmski vrt kao najavu šestog izdanja Film svima, s ciljem povećanja vidljivosti inkluzivnih programa u kulturi.

UGIN Filmski vrt otvorio je film “Uzbuna na Zelenom Vrhu”, redateljice Čejen Černić (Kinorama) koji je prilagođen za gluhe i nagluhe osobe u sklopu Film svima 2017. te je dio Film svima Medijateke inkluzivnih filmova.

"Uzbuna na Zelenom vrhu" otvorila je prvo riječko inkluzivno kino na otvorenom

“Uzbuna na Zelenom vrhu” otvorila je prvo riječko inkluzivno kino na otvorenom

Otvorenju inkluzivnog kina prisustvovali su Tea Rubeša, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u novootvorenom Područnom uredu Rijeka, Damir Herega, tajnik Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, te Maja Ogrizović, voditeljica programa Film
svima Udruge Filmaktiv.

Iduće projekcije u UGIN Filmskom vrtu bit će održane u petak, 10. rujna i u ponedjeljak, 13. rujna, kao i projekcije u sklopu Film svima 2021., od 23. do 25. rujna, sve u 20 sati.

Projekcije se održavaju u skladu s važećim epidemiološkim preporukama, a ulaz je slobodan za sve.

Više informacija može se pronaći na www.filmsvima.com, Facebook stranici Film svima te Facebook eventima Film svima 2021 i UGIN Filmski vrt.