Program Dana makedonske kulture nastavlja se predstavljanjem romana „Melek Rabija“ i „Proljetna kiša“ Safete Osmičić te poezije makedonskog pjesnika Filipa Dimkoskog 11. studenog s početkom u 19 sati, dok će 23. 11. biti obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama uz glazbeno-poetsku večer, u suradnji s Udrugom za zaštitu obitelji Rijeka. Slijedi Revija makedonskog filma naziva „Kinoteka Makedonije“ koja je na
rasporedu 29. 11., dok će Etno izložba, na kojoj će biti prikazane makedonske rukotvorine i narodne nošnje, biti održana prvog dana prosinca.

Izložbom U programu Dana makedonske kulture sudjelovat će i Vijeće mladih Benčić koji će u prosincu održati dječju radionicu s božićnom tematikom, dok će se za glazbeni dio programa ponovno pobrinuti glazbena skupina MKD-a Ilinden, kao i Balkanika bend, koji će nastupiri na 27. makedonskoj večeri u Hotelu Royal u Opatiji. Kompletan program zaključit će se manifestacijom „Detska radost“ namijenjenom najmlađim članovima društva gdje će nastupiti učenici makedonskog jezika OŠ Centar.

Otvorenje izložbe uz razgovor sa slikarom Nikolom Grozdanovskim pogledajte u prilogu.