U organizaciji udruge „Drugo more“ i zagrebačke organizacije Radiona.org u Omladinskom kulturnom centru Palach održao se edukativni program radionica „Workshop(ologija)“, koji se bavi uradi-sam rješenjima od različitih materijala. Polaznici radionica tako su dva su dana istraživali mogućnosti oblikovanja papira, optičkih iluzija i minimalističke elektronike, te su imali priliku savladavati strah od otvaranja elektroničkih uređaja i zagledavanja u utrobu mašine.

Sudjelovati se moglo na četiri radionice – eksplozivna knjiga, elektronička bića, analogni GIF-ovi ili hardware freedom. Na radionici eksplozivne knjige izrađivale su se interaktivne pop-up knjige od papira, a elektronička bića bavila su se robotikom. Na radionici analognih GIF-ova moglo upoznati s neobičnom optičkim kinetičkim medijem zvanim kinegram, dok je hardware freedom omogućila polaznicima da rastave, poprave ili prenamijene uređaje koje su sami donijeli.

Zagrebačka Radiona je udruga za razvoj ‘uradi-sam’ kulture osnovana sa svrhom jačanja vidljivosti open source kulture i samoodržive produkcije, kao i s ciljem povezivanja područja umjetnosti, znanosti i tehnologije, točnije STEAM područjima.

Radionice su se održale okviru programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Kalendar događanja