Program ovogodišnjeg Zooma istražuje posebnosti te djelatnosti, kao i karakteristike koje dijeli s uobičajenijim oblicima rada. Tema se propituje kroz umjetničke instalacije i performanse različitih vrsta kojima će zainteresirani građani i građanke moći prisustvovati u Filodrammatici i Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Prvi takav performans koji je otvorio ovogodišnji Zoom nosi naziv Digitalni KupleRaj. Izvedbena instalacija rezultat je suradnje umjetnica Olje Grubić i Žive Petrič te se sastoji od interaktivnog performansa kojim su posjetitelji uključeni u kolektivnu konzumaciju digitalnog seksualnog rada. Olja Grubić, smještena u prostoriju odvojenu od gledatelja, nastupa kao kreativna i duhovita karikatura camgirl modela te promatračima daje jednostavne upute i sugestije.

Puni program Zooma možete pogledati na web stranici Drugog mora. Nadolazeći program uključuje ponovnu izvedbu Digitalnog KupleRaja u četvrtak 25. listopada te otvorenje izložbe Pravilo 34 u petak 26. listopada u Filodrammatici.