Orijent je u susret 13. kola 2. HNL ušao oslabljen neigranjem Črnka, Vidasa i Fatića koji su služili kaznu zbog akumuliranih kartona, dok ove subote u prvom sastavu nije bilo ni Libera

Orijent je u susret 13. kola 2. HNL ušao oslabljen neigranjem Črnka,
Vidasa i Fatića koji su služili kaznu zbog akumuliranih kartona, dok ove
subote u prvom sastavu nije bilo ni Libera. Gosti su pak na Krimeju došli ohrabreni dobrim partijama u posljednja tri kola, koje uključuju i dvije pobjede nad drugim ekipama Hajduka i Osijeka.

Svoju najbolju šansu prvog poluvremena Orijent je dočekao u 10. minuti iz gostujuće greške. Ukrao je tada Monjac loptu obrambenom igraču Dragovoljca, krenuo u okomiti trk, proslijedio desno za Iličića koji dodavanjem traži usamljenog Gerca, no u posljednji čas su gosti presjekli tu loptu. Sredinom poluvremena su u roku od 5 minuta uslijedile dvije velike šanse za goste.

Orijent je u susret 13. kola 2. HNL ušao oslabljen neigranjem Črnka,
Vidasa i Fatića koji su služili kaznu zbog akumuliranih kartona, dok ove
subote u prvom sastavu nije bilo ni Libera
Prvo je u 29. minuti prekaljeni Ivan Božić sjajno prsima spustio jednu dugu loptu za Nikolu Šiška. Usamljeni Šiško imao je cijeli gol pred sobom, no Berković refleksno nogom brani niski udarac. Zatim je u 34. minuti Doležal sjajno gurnuo dubinsku loptu za najboljeg strijelca gostiju, Vinka Petkovića, koji je izašao u 1-na-1 situaciju s Berkovićem. Ipak, predugo je oklijevao s udarcem, dovoljno da ga Smolčić sustigne i izbije loptu u posljednji čas. Dočepao se Petković ponovno lopte, no pokušaj udarca iz skraćenog kuta obranio je Berković.

Drugo su poluvrijeme obje ekipe odigrale nešto rezerviranije no prvo, no i dalje je konkretniji u realizaciji posjeda bio Hrvatski Dragovoljac. Najbolju priliku susreta Crni su dočekali u 76. minuti – ubacio je s desne strane Filip Mihaljević na drugu stativu, sam se tamo našao Doležal, koji je imao dovoljno vremena primiriti loptu i uputiti udarac, ali pravovremeni Berković sjajno je ušao u udarac krilnog napadača gostiju i obranio novu izraženu priliku.

U sudačkoj nadoknadi domaći veznjak Šantek okrunio je ne inspiriranu partiju drugim žutim kartonom čime će preskočiti gostovanje u Sesvetama sljedeće kolo. Ostao je Orijent nakon osvojenog boda na drugom mjestu drugoligaške ljestvice, barem do sutrašnje utakmice Hajduka II i Međimurja, gdje će Splićani imati priliku bodovno se izjednačiti s Crvenima.

Izvor: Radio Rijeka

Kalendar događanja