Nogomet

Marjan je već nekoliko sezona “crna mačka” Jack Pota. Riječke nogometašice protiv ove ekipe tradicionalno igraju u grču, teško probijaju bunker, te pobjede uglavnom ne bilježe mnogo golova u mreži. Ove sezone osim ekipe Agrama (jedna utakmica) i Osijeka (sve tri prvenstvene), upravo je ekipa Žnk Marjan uspjela Jack Potu uzeti bodove u splitskom susretu koji je završio bez golova.

No, drugo poluvrijeme Riječanke prebacuju u brzinu više i konačno probijaju bunker Marjanki koje su na ovo gostovanje doputovale sa samo deset igračica. Nakon (opet) niza glatkih prilika, gdje su lopte završavale u gol autu ili po gredama i vratnicama, Juko u 63. minuti iz daljine po drugi put uspijeva matirati gostujuću vratarku Dilberović.
I čini se da je to bio recept kako dalje. Isto ponavlja Jurić u 78. minuti, te Stipančević u 82.

I pred sam kraj susreta kapitenska majstorija Jelene Jurić. Nakon niza Jeleninih udaraca iz kornera, koji nisu uspjeli poslužiti igračicama za postizanje gola, jedan je takav udarac, direktno iz kornera loptu poslao u mrežu Marjana za konačnih 5:0.

Ova pobjeda nije ništa bitno promijenila u statusu Riječanki na prvenstvenoj tablici. Već smo izvijestili da su Jackpotašice viceprvakinje države, no pet golova u mreži (iako oslabljenog) Marjana, vjerojatno je uspjelo s te ekipe skinuti status “crne mačke” Riječanki za neke buduće sezone i međusobne susrete.
 
Za Rijeka Jack Pot su igrale: Karnjus(g), Horvat, Čop (’77 Brentar), Klarić, Cicijelj (’46 Konestabo), Juko (’83 Vičić), Jurić(c), Morožin, Sudan, Stipančević i Barišić.
 
U prošlom izvještaju potkrala nam se greška vezano uz Kup susrete. Naime, naveli smo kako riječke nogometašice imaju odigrati polufinale Kupa. To je sada već prava informacija, obzirom da su u međuvremenu, protekle nedjelje u četvrtfinalu Riječanke sa 5:1 u četvrtfinalnoj utakmici bile bolje od ekipe Žnk Trnava Goričan.
 
Slijedeće nedjelje igra se posljednje kolo Prve HNLŽ. Rijeka Jack Pot putuje na gostovanje kod Žnk Pregrada.
 
Ostali rezultati: Osijek – Pregrada 15:0; Agram – Viktorija 3:0 (bb);  Dinamo slobodan.

Poredak na tablici ostao je nepromijenjen.

Kalendar događanja