Ispred Morskog prasca je sklopu Kantride FKK 2020 i ovogodišnjeg Vriska, 13. riječkog sajma knjiga i festivala autora, predstavljena biografija Arsena Dedića „Čovjek kao on“ Zlatka Galla, Arsenovog dugogodišnjeg suputnika i autora brojnih bilješki za njegova diskografska izdanja.

Zlatko Gall novinar je, pisac i glazbeni kritičar, koji intenzivno prati stranu i domaću pop i rock scenu, recenzira glazbena izdanja i piše biografije glazbenika. Osim kroničarskog rada, teoretski se osvrće i na glazbenu kulturu, a u knjizi „Čovjek kao on“ osvrnuo se na cjelokupan Arsenov glazbeni opus, a pritom nije izostavio niti poeziju, glazbu za kazalište, film i televiziju te Arsenove pjesme za djecu.

Predstavljanje biografije Arsena Dedića (3)

Knjiga također čitatelju nudi dubinski uvid u fenomen jedinstvenog kantautora, pjevača, glazbenika, pjesnika, niz biografskih podataka, izvatke iz Arsenovih intervjua, autobiografskih tekstova. „Čovjek kao on“ portret je umjetničkog djela Arsena Dedića.

Promocija je završila glazbenim dijelom programa, tijekom kojeg su Arsenove najveće hitove izveli Nenad Krneta Krki, poznati glazbenik s Kantride i vođa sada već kultnog sastava Kantridersi u pratnji Venelina Mehićana na harmonici.