Riječki pisac i glazbenik Vlado Simcich Vava predstavio je svoj novi roman “Podudarnosti” na 13. sajmu knjiga i festivalu autora Vrisak u riječkom Exportu. Riječ je o distopijskom romanu o povratku Riječanina iz Irske 30 godina nakon današnjeg dana i novom društvenom kontekstu koji ga dočekuje.

Kako je rekao recenzent romana Milan Zagorac, „Podudarnosti“ je također intimni dnevnik čovjeka koji se nalazi u jednom smušenom trenutku, sličnom onom u kojem se nalazimo danas. Naime, Vava je u roman utkao gotovo 30 posto autobiografskih elemenata. Rukopis je završio prije dvije godine te ga, kako kaže, ostavio da ‘leži’ godinu i pol dana. „Onda se dogodio lockdown pa sam imao viška vremena pozabaviti se onim što sam zapisavao“, dodaje Vava.

Glavni urednik izdavača knjige Naklade Val Dragan Ogurlić za Vavu je rekao da on ikona grada i njegova nezaobilazna činjenica. Naveo je da je vrlo lako ušao u ovaj izdavački projekt jer je Vava imao dobru priču, dobro je predstavio, a na kraju donio dovršen roman na kojem nije trebalo mnogo raditi.

Vlado Simcich Vava (1964.) riječki je rock-muzičar, aktivan na sceni više od trideset godina. Iza sebe ima albume s grupama Laufer, En Face, Mone, Blagdan Band, Harbour Cyclone, Turisti, kao I samostalne uratke. Utemeljitelj je neformalne književne skupine Ri Lit koja djeluje od 2012. godine kroz nastupe i zajedničke zbirke. Dosad je objavio zbirku priča „Odstranjivač ljubavi“, roman „Srce od gume“ te zbirku autobiografskih priča „Canzoni d’una volta“, kojima je u središtu glazba.