Leonardo

Konačni dogovor trebao bi biti postignut danas, a u pregovorima sudjeluju predsjednik Barce Sandro Rosell, potpredsjednik AC Milana Adriano Galliani i Ibrahimovićev menadžer Mino Raiola.

“Čeka nas još jedan dugačak dan, ali siguran sam da će sporazum biti postignut i Ibrahimović će igrati za AC Milan”, izjavio je njegov menadžer Mino Raiola.

Prema sportskom listu AS, Ibrahimović bi sa AC Milanom trebao potpisati četverogodišnji ugovor, po kojem bi zarađivao oko 8 milijuna eura po sezoni, što je puno manje od plaće koju je imao u Barci (12 milijuna eura).

Milan će platiti Barci 40 milijuna eura odštete. Tako će se Ibrahimović nakon samo jedne sezone u Barci vratiti u Italiju, ali ovaj puta u redove gradskog rivala AC Milana.

Prošle godine je Barcelona za Ibrahimovića platila Interu 46 milijuna eura, te im je ustupila Samuela Eto’oa.

Ibrahimović će biti peti igrač koji je ovog ljeta napustio Barcu, prije njega su otišli Rafa Marquez, Dmitro Čigrinski, Yaya Toure i Thierry Henry. Glavni razlog Ibrahimovićeva odlaska je trener Pep Guardiola, koji više ne računa na njega.

S druge strane kao pojačanja su u katalonski klub stigli David Villa (Valencia), Adriano (Sevilla) i Javier Mascherano (Liverpool).