Za najdražu Rijeku - 12. sportske igre mjesnih odbora

Napetosti, zabave i dobrog raspoloženja nije nedostajalo pa se još jednom pokazalo da je održavanje sportskih susreta mjesnih odbora više nego uspješna aktivnost koju Direkcija za mjesnu samoupravu provodi već punih dvanaest godina. Suorganizatori malonogometnog turnira Kupa Delta su Mjesni odbori Centar-Sušak, Luka i Školjić.

Podatak da su za boćarski turnir  prijavljene 23 ekipe nametnuo je ponovno rani početak turnira. Već u 9,00 sati zakotrljale su se prve boće i bulini na jogu Boćarskog kluba Zamet. Kao i u svim drugim sportskim disciplinama  glavni provoditelji reda i  pravilnosti održavanja turnira su „suci“. Mastercheef od Zametskog joga sa fer sudačkim okom bio je gospodin Armando Rakić, član BK Zamet.

Za najdražu Rijeku - 12. sportske igre mjesnih odboraNajbolji u koturanju i izbijanju bili su: 1. Mjesni odbor  Banderovo, 2. Mjesni odbor  Škurinjska Draga i 3. Mjesni odbor  Srdoči.

Najbolji igrač turnira bio je Livio Mićo Lenac iz najbolje plasirane ekipe Mjesnog odbora  Banderovo.

Briškulu i trešetu igralo je 48 natjecatelja iz 23 mjesna odbora, uz natjecatelje koji su branili boje Grada Rijeke. Busalo se i strišalo, namigivalo,  kimalo ramenima i obrvama ali sve u granicama normale što je budno pazio i sudio pošteno, sudac Josip Milardović.

I dok je jedne „išla karta“, drugi su bili spretniji u mudrovanju, a turnir je završio s ovim poretkom: 1. Mjesni odbor Pašac, 2. Mjesni odbor Škurinje, 3. Mjesni odbor Potok.

Disciplina koja uvijek izazove najviše zanimanja i privuče najviše gledatelja i navijača je potezanje konopa. Potezao je svako sa svakim, igralo se na dvije dobivene. I što reći i zaključiti nego da su dečki s Pehlina i Grbaca još jednom zasjeli na vrh trona i da ih je teško skinuti iako su igrali sa poluteškom kategorijom. No, dečki s Kantride i ove su godine pokazali da nisu daleko za njima i da ih u narednim godinama možda i savladaju.
 
Suci Berislav Kozulić i Miroslav Ivaničić ove godine bili su opravdano odsutni, ali su s povjerenjem suđenje prepustili ženskom rodu. Naravno, uputivši je u osnovne pokrete ruku  i način oglašavanja zviždaljke oslonili su se na Dragicu Fadljević koja je sudila snažnim dečkima u turniru potezanja konopa. Da li je sutkinja sudila pošteno ili su simpatije bile naklonjene onim malo zgodnijim ili snažnijim ostaje tajna. Velika hvala i pomoćnom sucu gospodinu Vojmiri Turaku.

A top tri u konopu izgleda ovako: 1. Mjesni odbor Pehlin, 2. Mjesni odbor Grbci i 3. Mjesni odbor Kantrida.

Za najdražu Rijeku - 12. sportske igre mjesnih odboraPotezanju konopa pridružila se u revijalnom dijelu ekipa Corners triangle-a, naših gostiju iz europskih zemalja. Corners je platforma za umjetnike i publike koji oblikuju i pokreću kulturne organizacije na rubovima Europe. Corners omogućuje suradnju umjetnika i istraživača na međunarodnim multidisciplinarnim umjetničkim projektima.

Posvećen je istraživanju rubnih dijelova Europe, prostora koji se nalaze izvan kulturnih, političkih i društvenih centara, te kroz radove umjetnika nastoji povezati udaljene sredine i gradove prikupljajući njihove priče i prenoseći ih iz jednog mjesta u drugo. Naši gosti okušali su se u potezanju konopa zajedno sa “profesionalnim ekipama” i  zaključili da igra nije nimalo “lagana”, ali nagrade su “super”.

U nedjelju je završio i 6. Kup Delta koji se igra na otvorenom igralištu Delta. Predstavnici 13 mjesnih odbora i Grada Rijeke „pikali“ su loptu i trudili se zabiti što više golova. U tri dana igre „palo“ je (ako smo dobro brojili) 81 golova. Iskrene čestitke  i veliko BRAVO najboljem strijelcu Dominku Stojaku iz Mjesnog odbora Centar-Sušak. Turnir su sudili Čedomir Tudor, Gabriel Flegar i Sanjin Mavrinac.

Šesta je to godina otkada je napravljeno igralište za male sportove u centru grada i otada se ovaj kup redovno igra u sklopu obilježavanja Dana svetog Vida.

Za najdražu Rijeku - 12. sportske igre mjesnih odboraNajbolji nogometaši bili su predstavnici Mjesnog odbora Srdoči, 2. mjesto zauzeo je Mjesni odbor Luka, a 3. Mjesni odbor Sveti Nikola.

Kao i prethodnih godina, ekipa Gradskog društva Crvenog križa Grada Rijeke pomogla je u posluživanju toplog obroka i pića za učesnike natjecanja. Naravno, i simpatična doktorice (jedna na Delti, jedna na Zametu) bile su uz natjecatelje u slučaju da „zatreba“. Liječnice na svu sreću nisu imale potrebu intervenirati.

Logistički su pomogli vrijedni i simpatični članovi Boćarskog kluba Zamet, Zametskih maškara, Zametskih zvončara, Športskog društva Zamet kao i oba predsjednika (prošlog i novog mandata) Vijeća Mjesnog odbora Zamet, Vijeća mjesnih odbora Centar-Sušak, Luka i Školjić, te njihovi volonteri i donatori.

Veliko hvala i svim predsjednicima vijeća mjesnih odbora i sportašima koji su “dali ruku” u podizanju šatora Crvenog križa, postavljanju i raspremanju i pospremanju stolova, stolica …

Naravno, sve učesnike pratili su njihovi navijači, prijatelji, rođaci, susjedi ili znatiželjni prolaznici. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim vijećima mjesnih odbora koji su se odazvali, svim učesnicima sportskih disciplina koji su branili boje svog mjesnog odbora kao i svima koji su pomogli realizaciju ovih susreta. Najuspješnijima čestitamo na ostvarenim rezultatima, a onima koji su imali manje sreće želimo više uspjeha na idućim susretima.

Također veliko hvala Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu i članovima Športskog društva Zamet, Boćarskog kluba Zamet, Zametskih maškara i zvončara i Gradskog društva Crvenog križa na nesebičnom doprinosu i pomaganju u održavanju ovih igara.

Sportski pozdrav svima uz nadu da ćemo i dogodine igrati za Najdražu Rijeku.

Rezultati:

Kalendar događanja