Kviz znanja okupio je 15 ekipa do pet članova, koje su se, osim u općem znanju, natjecale i u poznavanju tema vezanih za grad Rijeku. Kviz je vodio Mihael Prosen.

Savjet mladih Grada Rijeke na čelu s predsjednikom Lukom Čankovićem kviz je organizirao drugu godinu zaredom, na taj se način želeći uključiti u obilježavanje Dana grada Rijeke.

Kviz Savjeta mladih Grada Rijeke

Pobjednička ekipa

Upravo je u programu rada Savjeta mladih za 2023. godinu, kao i za 2024. godinu, navedeno kako će Savjet mladih, uz mnogobrojne druge programe i projekte, nastojati u cilju unapređenja kvalitete života mladih što više surađivati s gradskim upravnim odjelima, između ostala i uključiti se u gradske manifestacije i događanja.

U igranju kviza okušao se i riječki gradonačelnik Marko Filipović, koji se pridružio i u proglašenju pobjednika i dodjeli nagrada najboljim timovima. Prvo mjesto zauzela je ekipa „Rival sam“, drugo „Sv. se vidi“, a treće „Hey, Siri!“. Među tri najbolje ekipe našla se i ekipa Grada Rijeke, koju je činila pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg sa suradnicima.

Kviz Savjeta mladih Grada Rijeke

Kviz znanja organizira Savjet mladih Grada Rijeke uz podršku Grada Rijeke koji je osigurao nagrade za tri najuspješnije ekipe, ali i utješne nagrade.

Savjet mladih savjetodavno je tijelo Grada Rijeke koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih u gradu Rijeci, osnovano s ciljem sudjelovanja u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te s ciljem informiranja i savjetovanja mladih u lokalnoj zajednici.

Kalendar događanja

Predavanje
 • 16.07.
 • (19:30)

Ljetna priča iz Benčića: predavanje o riječkim neboderima „Pogled iznad Benčića“

Saznajte kako je osmišljena i realizirana “neboderizacija” Rijeke tijekom 20. st. te kakve su stavove o stambenim tornjevima imali vodeći akteri tadašnje društvene stanogradnje...

Detaljnije

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije