U sklopu bogatog programa proslave u katedrali sv. Vida služena je sveta misa i dodijeljene su medalje sv. Vida zaslužnim vjernicima laicima.

Na Korzu je ujutro priređena tradicionalna Gastrofešta, na kojoj je za građane pripremljeno 1500 porcija marendi, liganja na mornarski i slasnih štrudli od višanja, dok se na pozornici održao glazbeni nastup Nensi i Andrej dua.

U more ispred riječke luke predstavnici Lučke kapetanije te gradskih i crkvenih vlasti bacili su vijenac za sve pokojne Riječane. Vijenac su spustili zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski, lučki kapetan Darko Glažar.  Blagoslov je održao vlč. Mato Berišić, povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije.

Poslijepodne je uslijedila procesija od Katedrale sv. Vida do Trga Riječke rezolucije, kao i središnje misno slavlje na Trgu Riječke rezolucije na kojemu se nalazi najstariji uklesani lik sv. Vida iz 1509. godine. Misno slavlje predvodio je nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić, a odazvali su mu se  predstavnici kršćanskih crkava i vjerskih zajednica koje djeluju u gradu Rijeci, izaslanik Premijera RH Ivan Malenica, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, donedavni gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa te brojni vjernici, članovi molitvenih zajednica i udruga.

Na pozornici na Korzu priređen je popodnevni i večernji glazbeni program. Ispred zgrade Grada Rijeke nastupila je Hrvatska bratovština Bokeljske mornarice 809 Rijeka i uz pratnju Gradske glazbe Trsat postavila Kolo svetog Tripuna. Kolo Bokeljske mornarice datira iz Srednjeg vijeka, a izvodi se u čast sv. Tripuna te u rijetkim prilikama određenih blagdana. Kolo ima obilježja obrednog, sakralnog, ali i svjetovnog pomorskog kola. Sastoji se od dvanaest figura u kojima dominiraju oblici i obilježja koja označavaju pomorstvo i život pomoraca poput sidra ili veriga.

U večernjim satima na pozornici na Korzu održan je i koncert SuperCover Banda, na čijem su repertoaru bile obrade najvećih domaćih i stranih hitova – od pjesama Elvisa Presleya,  AC/DC i Kings of Leon pa do onih Dine Dvorinka, Parnog valjka i Olivera.

Dan ranije u HNK Ivana pl. Zajca, povodom Dana grada Rijeke održala se i svečana akademija na kojem su dodijeljena javna priznanja Grada Rijeke. Nagrade Grada Rijeke za životno djelo dodijeljene su Orlandu Rivettiju, posmrtno, za izniman dugogodišnji doprinos razvoju sporta, novinarstva i humanitarnog djelovanja i promociju Rijeke te riječkom nadbiskupu Ivanu Devčiću, za otvoreni dijalog s društvom, prosvjetom i znanošću, pastoralom, socijalom i ekumenizam, kojim je trajno zadužio Rijeku.

Dobitnici Godišnjih nagrada Grada Rijeke su Velid Đekić, Damir Čargonja Čarli, Slaven Tolj, Ana Meštrović, Marko Medved, a dobitnici Zlatnih plaketa “Grb Grada Rijeke” Ivo Usmiani, Udruga za razvoj visokog školstva “Universitas”, Neda Vitezić, Ivan Vukić, Kulturno-umjetnička udruga „Jeka Primorja“ Rijeka i Antonio Mozina.

Kalendar događanja