Prezentacija momčadi tradicionalno se nastavlja na najljepšim mjestima u Rijeci – od Bazena Kantrida, Riječkog tunela, Trsatske gradine, Exporta u duhu EPK-a do Astronomskog centra Rijeka.

Član Uprave VK Primorje EB Damir Glavan istaknuo je kako u novu sezonu klub ulazi s vrlo mladom ekipom, većinom sastavljenom od igrača iz omladinskog pogona. Upravo je taj omladinski pogon proteklih godina ostvario značajne rezultate, u dva navrata osvojivši Trofej Nardelli, namijenjen najboljem omladinskom pogonu države. Zapaženi rezultati nastavili su se i ove godine.

„Velika je čast i zadovoljstvo kad klub sa svojim igračima uspijeva napuniti seniorski pogon. Mislim da je velika prilika svima da se kroz Prvenstveno Hrvatske i regionalnu ligu afirmiraju, kako bi svaku sljedeću sezonu bili sve bolji i bolji“, istaknuo je Glavan.

Ekipu koja će u narednoj sezoni 2021./2022. igrati A1 Regionalnu ligu te natjecanja Kupa Republike Hrvatske te Prvenstva Hrvatske čine kapetan Marko Blažević, prvi vratar Mauro Ivan Čubranić, Roko Vuković, Luka Babić, Luka Tomić, Tin Brubnja, Niko Čubranić, Karlo Babić, Vladimir Sotošek, Noa Burburan, Fabio Crippa, Roko Jurišić, Noa Olić, Filip Jurić, Borna Duvnjak Starčević te Marko Kaluđerović. Stručni stožer predvodi glavni trener Igor Hinić, dok je pomoćni trener Boban Voštić.

VK Primorje prvu ekipu za novu sezonu predstavio je na terasi Astronomskog centra

VK Primorje EB prvu ekipu za novu sezonu predstavio je na terasi Astronomskog centra

Predstavljanju prve ekipe u novoj sezoni prisustvovali su i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, bivši gradonačelnik Vojko Obersnel, pročelnik Odjel za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, Suzana Badurina iz Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ-a te predsjednik Zajednice sportova PGŽ-a Veljko Karabaić.

Gradonačelnik Marko Filipović zaželio je puno uspjeha vaterpolistima u novoj zoni te čestitao vodstvu kluba, trenerima i stručnom timu.

„Grad Rijeka je grad bogate sportske prošlosti, u koju su utakni uspjesi našeg vaterpolo kluba. Tu su mnogi velikani koji su obilježili vaterpolo u Rijeci, a na temeljima tih uspjeha i onoga što su oni postigli na ovoj momčadi je da se dokaže u sezoni koja je pred nama“, kazao je gradonačelnik Filipović, istaknuvši kako je Grad Rijeka uvijek pratio uspjehe vaterpolskog kluba u skladu sa svojim mogućnostima, a tako će to biti i ubuduće.”