Seriju peteraca otvorio je Darko Brguljan i odradio je to bez greške, na drugoj strani isto je učinio i Rakovac. Petra Muslima nadmudrio je domaći vratar Sunara, Mijić je donio prednost Zagrepčanima, Tin Brubnjak je poravnao rezultat, ali je u trećoj seriji kiksao Elez i sve se opet našlo na početku.

Svoju drugu obranu u raspucavanju Sunara je upisao protiv Nike Čubranića, ali na drugoj strani niti Jelača nije bio precizan, bio je to drugi promašaj mladostaša.

Petu seriju otvorio je pogotkom Te Riele, Ivan Vrbnjak pogodio je za 5:5 pa se serija iznova vratila na Brguljana, koji je i u drugom pokušaju svladao Sunaru. No, to nije uspio Dario Rakovac, njegov je udarac zaustavio Mauro Ivan Čubranić i riječko slavlje na Savi moglo je započeti.

Riječani su sjajno otvorili utakmicu, poveli 5:1 nakon prve dionice dvoboja iskoristivši svih svojih pet situacija s igračem više, makismalno su iskoristili pomalo uspavani ulazak mladostaša u utakmicu.

Domaćini su se u drugoj dionici vratili, malo po malo nadoknađivali su zaostatak, Riječani su malo pali u realizaciji, pritom su propustili realizirati i dva peterca, domaća momčad u trećoj je četvrtini prvi put na susretu došla do poravnanja, prvo vodstvo Mladost je izborila 5:09 minuta prije kraja dvoboja, Herceg je lijepim lob udarcem prevario Maura Ivana Čubranića (12:11).

Točno 2:31 minutu prije kraja susreta Mijić i Rakovac donijeli su mladostašima najveću prednost na utakmici (14:12), činilo se da su Riječani propustili svoju prigodu i onda u sjajnoj i dramatičnoj završnici izborili raspucavanje.

Točno 52 sekunde prije kraja dvoboja Fabris je skrivio peterac na Muslimu, Niko Čubranić je pogodio vratnicu, ali se lopta vratila u posjed Riječanima pa je 44 sekunde prije kraja Darko Brguljan majstorski prevario svog čuvara i svladao odličnog Sunaru za 14:13.

Mladost je trošila svoj napad, Riječanima je ostalo 11 sekundi, Igor Hinić pozvao je minutu odmora, u napad je otišao čak i Mauro Ivan Čubranić, a šest sekundi prije kraja Petar Muslim je u svojoj posljednjoj službenoj utakmici u karijeri prvim pogotkom na utakmici Riječanima donio peterce i u konačnici pobjedu.