U sklopu Telemach Dana sporta održano je natjecanje za najbolje atletičare i atletičarke u utrci na 60 metara. Mladi sportaši iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, uz pokazivanje sportskog talenta, odlično se zabavljaju, druže, promoviraju fair play, toleranciju i stvaraju nova prijateljstva.

U napetoj kategoriji najboljih mladih atletičara Vito Sobol (Rijeka) osvojio je sjajnu brončanu medalju u kategoriji dječaka 2013. godište i mlađi. Ispred njega bili su samo Gabrijel Madić (Prelog, Hrvatska) kao srebrni i Nemanja Stajković (Beograd, Srbija) koji je osvojio titulu međunarodnog pobjednika.

„Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi“ poručili su iz Telemacha Hrvatska.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

(Foto: Karlo Šutalo, press)

Kalendar događanja