RIJEKA

17.01.2017.

Zbog orkanske bure stoje dizalice u 3. maju

Osim što čini razne štete i pravi probleme u kopnenom i pomorskom prometu, orkanska bura utječe i na radne procese, pa tako u riječkom brodogradilištu 3. maj ne rade dizalice, a radnici se ne smiju kretati vanjskim skelama i raspoređeni su na rad u zatvorenim prostorima.

Olujna bura u Rijeci

Na pitanje o uvjetima rada na otvorenom pri olujnoj buri, rukovoditelj navoza Željko Vučković kaže da brodogradilišne dizalice sada ne rade, a radnici se raspoređuju na rad u zatvorenim prostorima, kako ne bi bili izloženi izravnim udarima bure. Te poslove, kako ne bi bilo prevelikih kašnjenja u proizvodnim procesima, organiziraju poslovođe.

Brodomonteri, koji inače na otvorenom obavljaju poslove montaže i regulacije elemenata, raspoređeni su u zatvorene prostore i dovršavaju poslove koji su sada mogući, kao što su postavljanje koljena i pojačanja, te čišćenje materijala.

Naročita skrb vodi se o CO2  zavarivanju, koje se ne može obavljati po olujnoj buri, jer ona odnosi zaštitne plinove, koji štite zavar od vanjskih utjecaja. Stoga su i zavarivači raspoređeni u unutrašnje prostore broda.

Vučković je naglasio da je u sadašnjim vremenskim uvjetima svim radnicima strogo zabranjeno kretanje po vanjskim skelama navoza u brodogradilištu.

(Hina) xhsup ymd