Primorjaši novo prvenstvo Hrvatske počinju u subotu domaćom utakmicom protiv POŠK-a od 20 sati na Kantridi. Natjecat će se 11 momčadi koje predvode dubrovački Jug i zagrebačka Mladost.

– Riječki dečki idu dalje. Nismo slučajno izabrali Exportdrvo. jer ono je jedno od središta zbivanja EPK-a, a mi kao sportaši želimo biti uz kulturu i želimo biti dio ovog velikog događaja Europske prijestolnice kulture. Prvenstvo Hrvatske ide dalje, Regionalna liga se zasad neće igrati. Spremni smo i veselimo se novim izazovima, rekao je predsjednik Primorja EB Samir Barać.

Predstavljanju su između ostalih nazočili pročelnik za sport Grada Rijeke Zdravko Ivanković, pročelnica za sport PGŽ Sonja Šišić i prorektorica Sveučilišta u Rijeci Marta Žuvić.

– Veliko mi je zadovoljstvo što mogu reći da Županija stoji čvrsto uz sportaše, pa tako i uz vaterpoliste. I dalje ćemo financijski podržavati klubove kroz priznavanje kvalitete izvrsnosti i podršku omladinskim pogodnima. Godina je teška, ali nadam se da će se natjecanje održati kako je i najavljeno te vam želim ostvarenje svih vaših očekivanja, rekla je pročelnica Šišić.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel čest je gost vaterpolskih utakmica.

– Drago mi je što ste odabrali ovaj prostor za predstavljanje momčadi, jer je ovo jedan od najintrigantnijih prostora u Rijeci te jedan od najposjećenijih. Kandidirali smo se i za Europski grad sporta te se nadam da ćemo i u tome biti uspješni, jer Rijeka to zaslužuje zbog velikog broja klubova i njihovih uspjeha. Primorje EB je sportska institucija sa olimpijcima, bivšim, sadašnjim i budućim, jer rezultati i rad kluba to potvrđuju. Nije bilo lako stvarati novu ekipu nakon velikih uspjeha prije sedam, osam godina, ali uspjesi dođu i prođu, no energijom, željom i potporom stvaraju se novi sportaši i novi uspješni rezultati. Podršku Grada ćete uvijek imati, sretno, poručio je gradonačelnik Obersnel.

– U novoj sezoni boje Primorja EB branit će kapetan ekipe Dario Rakovac, Fran Čubranić, Antonio Čunko, Marin Jovančević, Boris Letica, Tin Brubnjak, Marko Blažić, Ivan Vrbnjak, Sven Augusti, Roko Jurišić, Karlo Babić, Lovro Paparić, Mauro Ivan Čubranić, Bojan Car, Noa Burburan, Niko Čubranić, Roko Vuković, Nikola Milošević i Noa Olić predvođeni trenerom Igorom Hinićem, pomoćnikom Bobanom Voštićem te kondicijskim trenerima Gregorom Habjaničem i Smiljanom Marinović.

– U ime stručnog stožera mogu reći da je pravo zadovoljstvo raditi sa ovakvom grupom ljudi. Pozivam sve da nas prate u još jednoj sezoni koja će sigurno biti zanimljiva. Mislim da imamo želje, snage i volje za iskorak, rekao je trener Igor Hinić.

Nakon dužega razdoblja izbivanja, na predstavljanju momčadi pojavio se Zoran Roje, desetljećima zaštitno ime riječkog vaterpola.

Foto: Daniel Kurti / Foto Kurti