Završilo je čak 21:4 za domaće vaterpoliste, koji su neusporedivo kvalitetnija i jača momčad od gostiju. S obzirom na razliku u kvaliteti između domaćina i Zadrana, trener Primorja EB Igor Hinić poštedio je nastupa kapetana Rakovca od koga je traku preuzeo Lovro Paparić i prvog vratara Frana Čubranića.

Umjesto Frana, mrežu Primorja EB od prve je minute čuvao njegov najmlađi brat 15-godišnji Mauro Ivan, a u sastavu se našao i srednji brat 17-godišnji Niko. Poznatu vaterpolsku obitelj Čubranić predvodi otac Mauro koji je također bio vratar.

Rezultatska neizvjesnost nije postojala, samo je bilo pitanje s koliko će razlike Primorjaši pobijediti. Kada su Zadrani zabili prvi pogodak u 6. minuti Primorje je već vodilo sa 6:0.

Brubnjak je otvorio utakmicu golom iz peterca, kojega je skrivio Bašić, nakon samo 23 sekunde igre. Uslijedio je još jedan pogodak Brubnjaka, a zatim redom Jurišić, Jovančević, Augusti i Letica.

Igrač Primorja EB na posudbi u Zadru 1952 Luka Tomić smanjio je na 6:1 u 7. minuti, a četvrtinu je pogotkom iz peterca zaključio Zelić – 6:2. Brubnjak trećim pogotkom otvara drugu četvrtinu, a zatim na plus 6 domaće odvodi Paparić – 8:2.

Zadrani ne koriste prednost igrača više nakon isključenja Jovančevića, pogađaju samo stativu.

Prvog igrača više u 15. minuti uspješno realizira Vuković – 9:2, a u brzom napadu Paparić realizaciju prepušta Jovančeviću – 10:2. Vrbnjak trese mrežu nakon još jednog propuštenog napada gostiju za 11:2, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Priliku na vratima u drugom dijelu utakmice dobio je Noa Olić, još jedna mlada vratarska nada Primorja EB. Nakon gola Augustija na početku treće dionice, Čačić pogađa za goste u 17. minuti – 12:3. Domaći uzvraćaju preko Blažića, zatim Nike Čubranića koji realizira peterac kojeg je skrivio Cicero u 20. minuti – 14:3. Do kraja pogađa Brubnjak, a zatim još jednom Niko Čubranić – 16:3.

Trener Hinić puno je mijenjao i rotirao dajući priliku igračima da što bolje uvježbaju pojedinačne i ekipne zadatke koji će doći izražaja doći u susretima sa ravnopravijim suparnicima.

Vrbnjak je odveo domaće na 17:3, a zatim je realizaciju preuzeo Lovro Paparić sa četiri pogotka u nizu za velikih 21:3 u 28. minuti.

Novi, četvrti pogodak za Zadar 1952 postiže Cicero dvije minute prije kraja za konačnih 21:4.

PRIMORJE ERSTE BANK – ZADAR 1952 21:4 (6:2, 5:0, 5:1, 5:1)
Bazen Kantrida. Gledatelja: 100
Suci: Franulović i Čipčić (Rijeka)

PRIMORJE EB: M. Čubranić 3 obrane, Čunko, Jovančević 2, Letica 1, Brubnjak 4 (1), Blažić 1, Vrbnjak 2, N. Čubranić 2 (1), Augusti 2, Jurišić 1, Babić, Paparić 5, Olić 3 obrane, Vuković 1

ZADAR 1952: Zdrilić 10 obrana, Martinović, Eleršek, Bašić, Čačić 1, Škifić, Donđivić, Cicero, Šimac, Stanić, Zelić 1 (1), Tomić 1, Mrvičić, Vrbnjak

Igrač više: Primorje EB 7 (4), Zadar 1952 5 (1)