Možda su malo opuštenije vaterpolisti Primorja EB otvorili novo prvenstvo na svom bazenu, ali to je bilo kratkoga vijeka jer već su u drugoj četvrtini pokazali tko je gazda na Kantridi.

Brubnjak je doveo domaće u vodstvo, Prižmić izjednačio iskoristivši brojčanu premoć, ali su zatim Rakovac pa opet Brbunjak odveli domaće na 3:1.

Borovčić Kurir u posljednjoj je minuti pogodio za minus jedan, 3:2, no Paparić je ipak osigurao domaćima dva gola prednosti uoči početka druge dionice 4:2.

Druga četvrtina bila je u znaku domaćina, izuzev jednog gola koje je za goste postigao Tiozzo u 12. minuti.

Primorjaši su pobjegli na čak 10:3 do kraja četvrtine, po dva puta su se u strijelce upisali Paparić i Rakovac, a po jednom Vrbnjak i Jovančević.

Treću četvrtinu domaći su vaterpolisti nastavili držati veliku prednost ispred POŠK-a koji nije imao rješenja ni dovoljno kvalitete da bi zaustavio raspoložene Primorjaše.

Paparić je dodao još dva gola, Augusti i Čunko po jedan, a za goste su pogađali dva puta Tonković te jednom M. Divković i Prižmić.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 14:7, a nakon što je Rakovac u 26. minuti iskoristio peterac kojega je skrivio Borovčić Kurir, domaći su imali velikih plus osam, 15:7.

Mauro Ivan Čubranić koji je zamijenio na vratima Frana Čubranića u drugom dijelu susreta, u nekoliko je navrata sačuvao domaću mrežu sjajnim obranama.

Kapitulirao je dvije minute prije kraja kada ga je Marin Divković iz blizine prebacio i realizirao igrača više.

Augusti je odmah vratio pogotkom domaćine na plus osam, 16:8, a Roko Jurišić je zaključio susret sa dva pogotka 18:8.

Prvenstvo Hrvatske – 1. kolo:
PRIMORJE EB – POŠK 18:8 (4:2, 6:1, 4:4, 4:1)
Bazen Kantrida. Gledatelja: 100

Suci: Jović i Milenković (Zagreb). Delegat: Jambrović (Zagreb)

PRIMORJE EB: F. Čubranić 6 obrana, Čunko 1, Jovančević, Letica, Brubnjak 2, Blažić 1, Vrbnjak 1, Rakovac 4 (1), Augusti 2, Jurišić 2, Babić, Paparić 5, M. Čubranić 5 obrana, Burburan

POŠK: Jurić, Tiozzo 1, Kapović, Bučan, A. Divković, Milas, Prižmić 2, Elez, Kaurloto, M. Divković 2, Glibo, Borovčić Kurir 1, Sunara, Tonković 2

Igrač više: Primorje EB 3 (1), POŠK 13 (7)

Tri isključenja: Burburan (Primorje EB)