Foto: http://www.ind-zone.hr/
Foto: http://www.ind-zone.hr/

Ove godine industrijska je zona proširena za 300 tisuća četvornih metara. Osjeća se porast interesa ozbiljnih investitora za najam parcela, a i gradsko vijeće Bakra na jučerašnoj je sjednici donijelo važne odluke za privlačenje ulagača. Sve koji investiraju u proizvodne pogone oslobodit će komunalnih doprinosa između 75 i sto posto.

Ulagači će moći obročno otplaćivati račune ili čak odložiti uplatu, a izmjenom urbanističkih planova ukinuta su ograničenja veličine objekata. U Industrijskoj zoni Kukuljanovo uređena su tri i pol kilometra novih prometnica s cjelokupnom infrastrukturom.

Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić kaže da je na tome području u zadnje završeno ili se priprema za realizaciju čak 18 investicija. Ulagači su prepoznali i dobar prometni položaj Kukuljanova: blizu su morske i zračna luka, željeznica i autocesta.

Ova bi godina trebala biti početak izlaska iz lošega razdoblja u kojem nije bilo novca, u kojem su investitori bili skeptični, smatra direktor Industrijske zone Kukuljanovo Irvin Badurina. Ondje radi 155 poduzeća koja zapošljavaju 35 tisuća ljudi.

Izvor: Radio Rijeka