Na Korzu je povodom ove manifestacije priređeno niz aktivnosti prilagođenih starijim osobama, ali zapravo namijenjenih svima. Aktivnosti su bile podijeljene u četiri kategorije, pa je tako u zabavnom dijelu bilo moguće igrati šah, briškulu i druge zabavne igre; u sportskom dijelu organizirana je vođena fizička aktivnost, u zdravstvenom se je moglo izmjeriti tlak i šećer u krvi, a u savjetodavnom su posjetioci mogli razgovarati s liječnicima i postavljati svoja pitanja vezano za zdravlje.

Najviše je pažnje izazvalo učenje plesa, bečkog valcera, kojem su se pridružili i mnogi prolaznici koji su se u tom trenutku zatekli na Korzu. Na manifestaciji je predstavljeno i Sveučilište za treću dob, Joga u svakodnevnom životu, kreativni radovi Matice umirovljenika Grada Rijeke i mnogi drugi.

Zbivanja su organizirana u sklopu rada Tematske grupe za Zdravo starenje projekta “Rijeka – Zdravi grad”, a organizatori su Grad Rijeka i Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Kliničkim bolničkim centrom Rijeka, Domom zdravlja PGŽ, Gradskim društvom crvenog križa Rijeka, Maticom umirovljenika Rijeke, Domom za starije osobe „Kantrida“, Riječkim sportskim savezom, Filozofskim fakultetom u Rijeci, Hrvatskom liječničkom komorom, Udrugom „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka, Udrugom žena operiranih dojki Nada-Rijeka te Udrugom socijalnih radnika Rijeka.