Mreža osam organizacija iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine “B#ART – Balkan Art Connection”, u koju je uključena i udruga Ri Rock, predstavila je svoje djelovanje i ujedinjenje kroz etno izvedbu pjesme Iron Man legendarnih rockera Black Sabbath.

Govoreći o zajedničkoj obradi Irona Mana, glazbeni producent Marko Louis, uz čiju stručnu podršku se projekt ostvaruje, istaknuo je kako su entuzijazam, sloboda razmišljanja i želja za druženjem pokazali da granice ipak ne postoje koliko god da su stvarne. „Radujem se sljedećoj obradi i ponovnom susretu sa organizacijama B#ART mreže“, izjavio je Louis.

U B#ART mrežu uključeni su Superar iz BiH, AkustikUm, Sarajevo Drum Orchestra, Udruga Ri Rock, Štek House, Voice, Nebograd i Femix, a svi oni 2019. zajedničkim naporima rade na promociji važnosti jačanja socijalne inkluzije ranjivih skupina, podržavaju i promoviraju pomirenje u regiji kroz zajedničku svirku.

„B#ART svojim aktivnostima dokazuje da nas različitost spaja i da granice ne postoje za muziku, umjetnost te dijalog. Misija B#ART mreže je stvaranje ekosistema koji jača one organizacije koje kroz umjetnost mijenjaju društvene tokove, promoviraju svijest o važnosti inkluzije i pomirenja u regiji“, navodi se iz Udruge RiRock, dodajući kako će okruženje koje stvara B#ART djelovati kroz zajedničko stvaralaštvo, razmjenu znanja i iskustava, do stvaranja većih mogućnosti partnerskim organizacijama za pristup financiranju i održivosti.