Udruga Ri Rock početkom travnja započela je s provođenjem „Digitalnih rožica“, novog europskog projekta audiodigitalizacije i muzikoterapije djece i mladih, posebno onih s teškoćama u razvoju.

Svrha projekta „Digitalne rožice” je provedbom participativnih online kulturnih i umjetničkih aktivnosti razviti kreativne i socijalne vještine, doprinijeti socijalnom uključivanju te poboljšati pristup kulturnim i umjetničkim sadržajima djeci i mladima na području PGŽ-a.

Online radionice i radijske emisije

Uslijed novonastale situacije povezane s pandemijom koronavirusa dogodile su se promjene u obliku prestanka ili reorganizacije svakidašnjih aktivnosti, što se očitovalo kroz niz negativnih utjecaja na djecu i mlade. Stoge se ovim projektom, kako navodi voditeljica projekta Katerina Jovanović, nastoji proizvesti niz pozitivnih promjena, od kulturne i umjetničke edukacije, preko razvoja samostalnosti i bolje slike o sebi, do izgradnje interpersonalnih odnosa i osobnog razvoja kroz oslobađanje kreativnosti i individualnosti djece i mladih.

Projekt se provodi kroz online radionice audiodigitalizacije kulturno-umjetničkih sadržaja te montaže radijskih emisija za djecu i mlade na Radiju Roža, online radionice muzikoterapije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju te online emitiranje emisija s interaktivnim audiovizualnim sadržajima iz područja kulture i umjetnosti u suradnji s osnovnim školama.

Projekt „Digitalne rožice“ provodi se u suradnji s Udrugom za Razvoj Umjetnosti, Kulture i Edukacije (Vijeće mladih Benčić), Udrugom za muzikoterapiju i edukacijsko rehabilitacijski rad Muzikopter te Gradskom knjižnicom Rijeka.

Ukupna vrijednost projekta je 458.380,15 kuna, od čega se 85 % sredstava sufinancirano sredstvima  Europskog socijalnog fonda, a ostatak iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt se provodi od 1. travnja 2021. do 1. travnja 2022. godine, a sve informacije dostupne su na web stranici Radija Roža.

(Sudionici projekta “Dighitalne rožice” / Foto: Udruga Ri Rock)