Programom za osobe starije životne dobi u ponedjeljak, 20. svibnja, obilježen je Dan zdravih gradova. Događanja su započela kratkim predavanjem u Matici umirovljenika grada Rijeke o važnosti tjelesne aktivnosti i zajedničkim vođenim vježbanjem, nakon čega je uslijedio vođeni razgled skloništa kod Guvernerove palače u organizaciji Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Druženje s umirovljenicima završilo je šetnjom Riječkim tunelom.

Posebno zanimljivo bilo je upravo razgledavanje Skloništa 37 – autentično očuvanog prostora zračnog skloništa s obavještajnim centrom. Sklonište je izgrađeno tijekom 20. stoljeća ispod Guvernerove palače. Razgled je vodio viši kustos Muzeja Ivo Mileusnić koji je umirovljenike upoznao s ratno-vojnim zbivanjima iz tog doba tijekom kojih je sklonište građeno i dograđivano.

Organizatori Dana zdravih gradova su Grad Rijeka, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Matica umirovljenika grada Rijeke. Aktivnosti se odvijaju u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“.