Cilj tribine i radionice bio je potaknuti građane na raspravu i promišljanje o prioritetima i porukama kojima će se Republika Hrvatska prezentirati za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unije i statusa Grada Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, oboje s početkom siječnju 2020. godine.

Irena Kregar Šegota iz RIJEKA 2020 održala je uvodno predavanje o programu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a u drugom dijelu tribine o predsjedanju RH Vijećem Europe 2020. godine govorile su Željka Babić i Dubravka Kobaš Lučić načelnice sektora COREPER I i COREPER II Uprave za Europu iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Marina Škrabalo, članica Europskog gospodarsko socijalnog odbora.

Nakon tribine, održane su dvije radionice o financiranju projekata, Anera Stopfer, voditeljica Deska Kreativne Europe-potprograma Kultura, uputila je zainteresirane građane u detalje o prioritetima programa te načinima prijave kulturnih projekata na fond Kreativna Europa, a o programu Europa za građane i financiranju vezanom za Predsjedanje RH EU, građanima su govorile Maja Tomičić i Željka Markulin iz Kontakt točke programa Europa za građane pri Uredu za udruge Vlade RH.

Više u prilogu.