Prvo mjesto pripalo je timu Megy Treats kojem je dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 15 tisuća eura, na drugom mjestu je tim Arden nagrađen iznosom od 7 tisuća eura, dok su treće mjesto i iznos od 3 tisuća eura pripali timu Jupiterska.

Na Demo dayu se predstavilo šest najboljih timova, od ukupno 19 timova, koji su početkom studenog 2023. godine započeli s osmomjesečnim inkubacijskim programom, a njihove poduzetničke ideje jučer je poslušao i riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima.

Pobjednički tim Megy Treats čine Lorena Hreščak i Dino Ušanović, a bave se proizvodnjom ručno rađenih i zdravih organskih poslastica za pse od najkvalitetnijih komada mesa i ribe te pomno biranog voća i povrća.

Demo day 15. generacije Startup inkubatora

Pobjednički tim Megy Treats čine Lorena Hreščak i Dino Ušanović

Tim Jupiterska, kojeg čini Petra Bilaver, bavi se raznim granama umjetnosti, a primarno izradom ručno rađenih tepiha i tapiserija od 100% novozelandske vune, s personaliziranim pristupom dizajnu.

Tim Arden, kojeg čine Lovro Dundović, Nirmal Karl Hadžić i Simon Seifert osmislio je pametnu vaza koja olakšava uzgoj bilja na održiv način, a korisnicima omogućuje da to, uz pripadajuću aplikaciju, čine u udobnosti vlastitog doma.

O pobjednicima Demo dana 2024. odlučila je stručna komisija sukladno evaluaciji prezentacije ideje svakog pojedinog tima. Stručnu komisiju su činili članica uprave PROSPEKT d.o.o. Martina Vasilj Matković, partner u fondu Fil Rouge Capital Stevica Kuharski te Vedran Blagus – principal fonda South Central Ventures (SCV).

Demo day 15. generacije Startup inkubatora

Startup inkubator Rijeka integralni je dio Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke, a cilj mu je jačanje poduzetničkih i poslovnih kompetencija, poticanje samozapošljavanja kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja te unaprjeđenje poduzetničke klime i poduzetničkog načina razmišljanja. Namijenjen je osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti poslovnu ideju i postati poduzetnici. Korisnici inkubatora su fizičke osobe s poslovnom idejom koja u trenutku prijave nije tržišno realizirana kroz vlastiti poslovni subjekt.

Startup inkubator korisnicima pruža čitav niz usluga, od edukativnih radionica i predavanja za stjecanje relevantnih poduzetničkih znanja i vještina, do radnog prostora i mreže mentora koji pomažu korisnicima u rješavanju specifičnih izazova.

Pored inkubacijskog programa, Startup inkubator ima tri dodatna specijalizirana edukacijska programa (Startup Lite, Startup Creative i Startup Green) namijenjena širem krugu korisnika, odnosno poduzetnicima, budućim poduzetnicima, umjetnicima i drugim građanima koji žele unaprijediti svoja poslovna znanja i vještine.

Svi programi Startup inkubatora odvijaju se multifunkcionalnom prostoru centra RiHub, koji je u vlasništvu Grada Rijeke.

Detaljnije informacije dostupne su na https://startup.rijeka.hr/.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije