– Predsjednik uprave, predsjednik nadzornog odbora i ministar Popijač su potpisali svu dokumentaciju vezanu uz prodaju ove dvije gradnje, predsjednik uprave je s jednom bankom dogovorio kratkoročni kredit koji nam je osigurao isplatu plaće – kazao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarenera, 3. maj, Vedran Sabljak.

Da se u 3. maju sada lakše diše, te da je atmosfera među radnicima puno bolja, potvrđuje i Nada Jelinić Starčević, predsjednica radničkog vijeća. Ističe da se cijela situacija mogla spriječiti, a za sadašnju situaciju krivi nadzorni odbor.

– Ako se sjetimo da u nadzornom odboru sjede ljudi koji su bili u vrijeme prošle uprave, onda nam je jasno da oni nisu pokazali nikakve aktivnosti u smislu rješavanja situacije – kaže Jelinić Starčević.

U slijedećim mjesecima problema s isplatom plaća i nabavkom materijala potrebnog za rad ne bi trebalo biti. No, radnike i dalje brine privatizacija koja nije dobro rješenje. 3. maju trebaju dvije stvari – stručna uprava i likvidnost, smatra Jelinić.

Likvidnost je sada tu, no uprava nema podršku nadzornog odbora i Vlade koja reagira samo na prosvjede. No, prosvjedi su samo gašenje požara, poručuju iz 3. maja.