Na tavanu zgrade PIK-a u Rijeci, u Krešimirovoj 26, postavljena je multimedijalna izložba „Točka previda“ („The Point of Oversight“) koja je sastavni dio programske završnice Europske prijestolnice kulture.

Izložba okuplja radove međunarodnih autora i autorica svih generacija koji propituju društvo u kojem živimo u odnosu na sveprisutnost tehnologije i algoritma koji oblikuju našu svakodnevnicu otvarajući novi pogled na poznato, izmještanjem iz prostora ugode i ukazujući kako je privatno iskustvo politično, smještajući zajedničko u fokus.

Izložba rekontekstualizira selekciju radova prikazanih protekle dvije godine na izložbenom, popratnom programu Međunarodnog studentskog filmskog festivala – STIFF, prvog hrvatskog međunarodnog festivala koji je posvećen isključivo studentskom filmu, ali predstavlja i neke nove radove.

Na izložbi sudjeluju umjetnici: Josipa Baljak, Anastasiia Belousova, Frederik Hochheimer, Jacob Bissell, Gabriel Hensche, Lech Kalita, Gordan Kreković,  Antonio Pošćić, Aaron R. Moreno, Petra Mrša, Nicole Mullan, Sidney Mullis, Chris Revelle, Rajat Sharma i Jake Williams.

Koncept izložbe potpisuju Elena Apostolovski, koja je ujedno zaslužna za selekciju radova i postav izložbe, te Petra Čargonja. Tehnički postav izložbe djelo je Damjana Šporčića, a dizajn plakata Sanje Kapidžić. Opremu su posudili Oblik 3Drugo MoreFilmaktivRadio RožaSKC Rijeka i Ri Rock, a prostor su posudili MMSU Rijeka i PIK Rijeka.

Kalendar događanja