Program proslave odvio se kroz prisjećanje i druženje slaveći na taj način obljetnicu rada SKC-a kao važne platforme za afirmaciju mladih umjetnica i umjetnika u Rijeci.

Događanje je otvorila obljetnička izložba „10 dana za 10 godina“ kojom se kroz presjek radova podsjetilo na sve one koji su dali svoj doprinos SKC-u i Galeriji SKC. Istaknuto je i ono najavažnije – kreativna pokretačka snaga raznovrsnih studentskih radova. Izložba je otvorena performansom polaznica plesne grupe K2K na Jadranskom trgu.

U tjednu nakon u Palachu je bio održan popratni program koji je kroz razgovore i druženja okupio dosadašnje i sadašnje voditeljice i voditelje Galerije SKC, kao i dosadašnje studentice i studente koji su svojim projektima obogatili program SKC-a.

U sklopu programa održana je i promocija fanzina .drugost. Riječ je o studentskom projektu, koji je predstavio FFRI studentice kulturologije. Fanzin i čitavih 120 stranica studentskog rada, entuzijazma, kreativnosti i želje za stvaranjem, možete preuzeti putem poveznice.

Održana su čak dva koncerta, koncert Kateriana – Katarine Jureša i koncert kao dio popratnog programa u organizaciji Udruge RI Rock: IDEM/ Pokle / Kraj programa, a svi koji vole dobre krpice mogli su doći na buvljak nakon kojeg je uslijedila edukativno kreativna radionica i party.

Proslava je završena 30. listopada premijernim prikazivanjem studentskih filmova: „Eksperimentalni spotovi“ Gee Rajić (APURI) i „Toliko puta“ Nine Sorić (FFRI), a toga je dana ujedno i zatvorena izložba SKC za 10! Galerija SKC.