Nezreli film, kako sam naziv kaže, filmska je platforma studenata Sveučilišta u Rijeci koja se bavi promicanjem studentskih audio-vizualnih ostvarenja i kreativnih radova u području sedme umjetnosti. Cilj projekta jest studentske kreativne radove učiniti dostupnima široj publici, kao i umrežavanje mladih umjetnika. Platforma je do sada uspjela okupiti 30-ak filmova i nekoliko desetaka pisanih radova pa su tako na web stranici Nezrelog filma dostupni studentski filmovi, filmski eseji i kritike, kratke filmske preporuke te najave filmskih događanja.

Platforma okuplja radove studenata širom Hrvatske, bili oni filmovi, eseji, kritike ili preporuke na taj način povezujući sve studente filmaše i filmoljupce. Samu platformu osmislile su i vode tri studentice, sada treće godine odsjeka za kulturalne studije, Karla Drašković, Anja Matić i Lucija Brkić. Kroz prvu godinu projekta, organizirale su mjesečna događanja na kultnim riječkim lokacijama (Filodrammatica, Palach, Klub mladih) na kojima bi se održavala projekcija filmova platforme te vodili razgovori s gostima predavačima, na temu naslova, ili tema kojih se isti dotiču.

Mjesečnim događanjima „Nezrelog filma“ tako je za ovu godinu došao kraj, a kao gošća posljednjeg eventa, jedna od organizatorica STIFF festivala, Petra Čargonja, najavila je ovogodišnji program, što će se u riječkom Art-kinu održavati od 4. do 7. studenoga.