Može li se oživjeti legendarna Opera? Organizatori iz Alterna Event Teama tvrde da može. Nakon što je strana produkcija za potrebe snimanja filma Riječanima „ponovno otkrila” već gotovo zaboravljen prostor bivšeg noćnog kluba Opera, prostor je dobio svoju novu funkciju, drugi život.

Bez uređivanja interijera, svi koji su nakon produkcije ušli unutra imaju sličan sentiment – Opera je odlična baš takva kakva je. Njen starinski štih, dekor nekih prošlih vremena inspirirao je prvo projekt Make a Move da tamo napravi jednu plesnu produkciju, a sada, nedugo kasnije, slučajnošću u Operu je ušla i mlada ekipa Alterna Event.

Opera Reopening

Kako nam je ispričao organizator, upravo je za vrijeme produkcije filma primijetio da je prostor otvoren, raspitao se i vrlo se brzo dogovorio s vlasnikom za event koji se dogodio dan prije nego je Rijeka proslavila prvi dan kao Europska prijestolnica kulture – 31. siječnja. Na velikom „partyju”, znakovito nazvanom „Opera Reopening” nastupala je plejada renomiranih DJ-a, a karte su se rasprodale u vrlo kratkom roku. Na događaju su nastupali Bruns Lay, Full Ferry i Recep, dok je headliner bio slovenski DJ Mike Vale.

Opera Reopening

Zabava je u Operi trajala do ranih jutarnjih sati, a količina publike ukazivala je na činjenicu da je Rijeci itekako potreban jedan novi prostor za izlaske. Kao što su organizatori napomenuli i sami – novi, a stari – jer retro je sada in.