Stanari Znanstveno-tehnologijskog parka u Rijeci izabrani među deset najboljih startupa na Balkan Venture Forumu

Upravo među deset najboljih našla se i riječka tvrtka E-glas koja se bavi glasovnim upravljanjem automatiziranih sustava u kući – Servus. Radi se o jako zanimljivom projektu koji je nastao na ideji i želji za pomoći hendikepiranim osobama u svakodnevnom životu. Projekt Servus plod je rada mladih znanstvenika s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Servus svojim korisnicima omogućuje samostalno izvršavanje osnovnih svakodnevnih radnji u njihovim domovima, poput paljenja i gašenja svjetla, upravljanja intenzitetom svjetla u prostoriji, paljenja i gašenja televizora, radija ili glazbene  linije, mijenjanja programa na televizoru ili radio stanici, upravljanja grijanjem ili klima uređajem, spuštanjem i podizanjem roleta na prozorima  davanjem glasovnih obavijesti s raznim podsjetnicima.

E-glas svoju potragu za investitorima nastavlja u Berlinu, gdje se nadamo da će neki od 120 potencijalnih investitora prepoznati vrijednost projekta.

Znanstveno-tehnologijski park u Rijeci još jednom se pokazao kao kvalitetna i poticajna potporna institucija za razvoj poslova temeljenih na znanju i inovativnosti.