No, razloga za dolazak na festival je još nekoliko. Prije svega, to su ovogodišnji izvođači, pri čijem se izboru i ovog puta vodilo računa o njihovom sveobuhvatnom radu i porukama koje odašilju glazbom.

Sailor s velikim zadovoljstvom predstavlja program koji kao headliner nosi jedna i jedina, neponovljiva diva domaće glazbene scene Josipa Lisac. Na recentnim nastupima izvodi svoje brojne uspješnice u osvježenim aranžmanima, praćena mahom mladim kvalitetnim glazbenicima. Novi materijal predstavit će i Chui, hvaljeni kvartet koji kombinira jazz s rockom, elektronikom i zapravo svime što im dobro zvuči. Novi album je spreman, te izuzev novih pjesama pripremaju i presjek radova s nekoliko prijašnjih. Riječki dvojac The Siids spremaju debut album za jesen i upravo na Sailoru imate priliku čuti što će se sve na njemu  naći. Mrave brojim, projekt Zorana Klasića Klasa, otvara festival i to s materijalom koji će uskoro doživjeti i službeno izdanje.

Josipa Lisac

Josipa Lisac

Konačno, tu su Mr Lee & IvaneSky, kao organizatori i autori koncepta Sailor, koji ovom prilikom premijerno predstavljaju istoimeni album. Pjesme na albumu nastale su za potrebe  predstava na kojima je dvojac bio angažiran te naravno, u sklopu znanstveno-umjetničkog projekta “Zvučni karburator”, koji čini jezgru Sailora.

Kako sami ističu, “Zašto je Sailor važan za Rijeku? Zašto morate doći sutra na festival i poslušati novi album Sailor? Pjesme su napravljena na frekvenciji Rijeke i ljudi, vaša srca čine  vuk i ritam ovog grada i čuti to potvrđuje našu zajedničku frekvenciju. Možemo je  zajedno mjenjati i ovom gradu dati drugu frekvencijsku kulisu koja utječe na naše živote na  način koji možda do sad niste bili ni svjesni. S tom frekvencijom grada Rijeke putovali smo od Berlina i surađivali sa njihovim simfoničarima ne bi li dobili još jednu dimenziju moguće suradnje između tog vrhunskih umjetnika i zvuka života dragih Riječana.”

Cijena ulaznice je iznimno povoljna i iznosi 60kn u pretprodaji (online entrio.hr i fizička pretprodajna mjesta Entria, uključujući riječki Dallas Music Shop), te 80kn na dan događaja.

Raspored
nastupa:
 

 • 20:00
  otvaranje vrata
 • 20:45
  – 21:15 Mrave brojim
 • 21:30
  – 23:00 Josipa Lisac
 • 23:30
  – 00:30 Mr Lee & IvaneSky
 • 00:45 – 01:30 The Siids
 • 01:45
  – 02:45 Chui

Kalendar događanja

Skip to content