Tijekom skupa predstavljene su mogućnosti za edukaciju i kreativnost starijih osoba u Rijeci, kao i pozitivni učinci na zdravlje tih vrsta aktivnosti. Na skupu su sudjelovali Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Centar tehničke kulture Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Matica  umirovljenika Rijeke, a predstavljen je program digitalne inkluzije osoba starije životne dobi Grada Rijeke „Društvo u kojem učim i osjećam se dobro“, besplatni informatički tečajevi za osobe starije životne dobi, Sveučilište za treću dob te projekti Matice umirovljenika grada Rijeke usmjereni na promicanje kreativnosti osoba starije životne dobi. Predstavljene mogućnosti za edukaciju i kreativnost starijih osoba u Rijeci.

Tijekom skupa, u Vijećnici su bili izloženi crteži učenika riječkih osnovnih škola na temu zdravlja i grada, odnosno zdravog grada, čime se željelo istaknuti kako briga o vlastitom zdravlju treba započeti od najranije dobi, kako bi u starijoj dobi ostali vitalni i zdravi. Skupu su prisustvovali i učenici Medicinske škole u Rijeci, čime je skup dobio i element međugeneracijske solidarnosti i suradnje.

Skup „Rijeka – Zdravi grad: znanje i kreativnost u trećoj dobi“ drugi je u seriji događanja usmjerenih na zdravlje osoba starije životne dobi. Kao i onaj održan u svibnju 2018. godine, bio je iznimno dobro posjećen, što pokazuje koliko su osobe starije dobi aktivne i željene stjecanja novih znanja i iskustava ukoliko im se pruži prilika.

Organizator skupa, koji je održan uoči Međunarodnog dana starijih osoba, jest Grad Rijeka, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Skup je održan u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“, a Grad Rijeka je od samih početaka uključivanja u Europsku mrežu zdravih gradova prepoznao zdravo starenje kao jedan od svojih prioriteta.