Umjesto tradicionalne prezentacije kreativnih znanja i umijeća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Međunarodni dan ove se godine obilježava adventskim kućicama na Korzu te na štandovima na Jadranskom trgu.

Također, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, od 1. do 8. prosinca izlozi na pročelju zgrade Gradske uprave uređeni su kreativnim radovima djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Festival su otvorili zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković i voditelj projekta „Rijeka- zdravi grad“ Jadran Mandekić.

IFEST je tradicionalna manifestacija koja se od 2003. godine održava u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, gdje svake godine oko četiristo učesnika iz brojnih udruga i ustanova koje okupljaju djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom imaju priliku prezentirati svoja glazbena, plesna, dramska, likovna i druga znanja i umijeća.

Obilježavanje organizira Grad Rijeka u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“, a u njemu sudjeluju: Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Županijska udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Društvo multiple skleroze PGŽ, Centar za autizam Rijeka, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, Dnevni centar za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka, Centar za rehabilitaciju Rijeka, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Dječji vrtić Sušak, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić More, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, OŠ Gornja Vežica, OŠ Fran Franković, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Udruga “I djeci s ljubavlju” te Kreativne radionice 50+.