Nagradu “Milan Neralić” je Hrvatski olimpijski odbor utemeljio 2019. godine, a dodjeljuje se svake godine kao priznanje za životno djelo pojedincima ili udrugama koji su tijekom 25-godišnjeg ili duljeg razdoblja djelovanja pridonijeli razvoju sporta na lokalnoj razini.

Kandidate predlažu županijske i lokalne sportske zajednice na području Republike Hrvatske te Hrvatski olimpijski odbor, a o dobitnicima odlučuje sedmeročlano Ocjenjivačko povjerenstvo kojim je predsjedao Mladen Pavićević.

Predsjednici RSS-a Dorotei Pešić Bukovac nagradu je uručio glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač

Predsjednici RSS-a Dorotei Pešić Bukovac nagradu je uručio glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač

Neralićevu nagradu je predsjednici Riječkog sportskog saveza Dorotei Pešić Bukovac uručio glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač za dugogodišnji značajni doprinos Riječkog sportskog saveza razvoju sporta i jačanju sustava sporta no lokalnoj razini te za unapređenje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno za unaprjeđenje sportsko rekreacijskih aktivnosti i sporta u cjelini.

Uz Riječki sportski savez danas su nagrađeni i zaslužni sportski djelatnici Goran Kovačić, Josip Milaković, Branko Piljek i Tonko Sabljić.

Nagradu Milan Neralić predstavlja pisana povelja te skulptura povezana s likom i djelom Milana Neralića, prvog Hrvata osvajača olimpijske medalje u povijesti – bronce u mačevanju na II. Olimpijskim igrama u Parizu 1900. godine.