Prezentacijom brojnih sportova na Platku i na Bazenima Kantrida obilježen je Hrvatski olimpijski dan (HOD).

U sklopu programa predstavilo se 17 sportova, a brojni treneri i voditelji udruga i klubova bili su na raspolaganju djeci i njihovim roditeljima te svim građanima kako iz prve ruke dobili informacije o sportu koji ih interesira.

Program na Bazenima Kantrida započeo je podizanjem olimpijske zastave, koju je podigao olimpijac, plivač Krešimir Čač uz pomoć malih sportaša, nakon čega su održane demonstracije plivanja, daljinskog plivanja, ronjenja, sinkroniziranog plivanja, vaterpola, skokova u vodu, boksa, juda, karatea, kenda, teakwandoa i wusua. U sklopu programa bio je postavljen i info punkt Policijske uprave primorsko-goranske.

Hrvatski olimpijski dan na Bazenima Kantrida

Program na Bazenima Kantrida započeo je podizanjem olimpijske zastave, koju je podigao olimpijac Krešimir Čač

“Nakon što je niz godina Hrvatski olimpijski dan u Rijeci obilježavan na Korzu, ove godine su kao jedna od lokacija za predstavljanje sportova izabrani Bazeni Kantrida, kako bi i sportaši vodenih sportova dobili priliku za prezentaciju svojih aktivnosti”, kazala je predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac, pozvavši svu djecu na bavljenje sportom, koji donosi zdravlje i mnoga prijateljstva.

Programu na Bazenima Kantrida u ime Grada Rijeke prisustovao je Renato Kostović iz Odjela za sport i tehničku kulturu.

Olimpijsku zastavu Program na Platku podignuli su olimpijci, a predstavljeni su atletika, košarka, rukomet, odbojka, skijaško trčanje, šah i triatlon.

Istovremeno s programom Hrvatskog olimpijskog dana na Platku se održao i Festival sportske rekreacije u organizaciji Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ-a.

Hrvatski olimpijski dan na Bazenima Kantrida

Bazeni Kantrida ugostili vodene i borilačke sportove

S ciljem približavanja sportskih aktivnosti za djecu na području grada Rijeke napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove koji je dostupan na web stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u Rijeci i na Platku organizirali su Riječki sportski savez i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, uz podršku Kluba riječkih olimpijaca i Grada Rijeke.

Hrvatski olimpijski odbor 2007. godine pokrenuo je program Hrvatski olimpijski dan čiji je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom.

Kalendar događanja