U sklopu programa ove će se godine održati prezentacija 17 sportova, a prema riječima predsjednice Riječkog sportskog saveza Dorotee Pešić Bukovac, nakon niza godina održavanja manifestacije na Korzu odlučili su se za promijenu lokacije. „Uz Platak gdje će se odvijati jedan dio programa, za drugu lokaciju  odabrani su Bazeni Kantrida kako bi i sportaši vodenih sportova dobili priliku za prezentaciju svojih aktivnosti što na Korzu nije bilo moguće“, rekla je Pešić Bukovac i dodala kako će uz vodene na Bazenima biti održana i demonstracija borilačkih sportova.

Program na Bazenima Kantrida započet u 10 sati podizanjem olimpijske zastave, nakon čega će biti održane demonstracije plivanja, daljinskog plivanja, ronjenja, sinkroniziranog plivanja, vaterpola, skokova u vodu, boksa, juda, karatea, kenda i teakwandoa.

Najava programa Hrvatskog olimpijskog dana

Program su najavili Renato Kostović, Katja Luketić, Dorotea Pešić Bukovac i Sanja Jovanović

Program na Platku, ukoliko vremenske prilike to budu dopustile započet će u 10:30 sati, također podizanjem olimpijske zastave, a sportovi koji će se predstaviti su atletika, košarka, rukomet, odbojka, skijaško trčanje, šah i triatlon.

Na Platku istovremeno i Festival sportske rekreacije

Kako je najavila glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ-a Katja Luketić istovremeno s programom Hrvatskog olimpijskog dana na Platku će se održati i Festival sportske rekreacije. „Pozivam roditelje i djecu da nam se pridruže, da pogledaju sportove i da vide koje sve sportske mogućnosti se nude“, rekla je Luketić i dodala kako će se u slučaju lošeg vremena program sa Platka prebaciti na Bazene Kantrida.

Renato Kostović ispred Odjela za sport  i tehničku kulturu Grada Rijeke pozvao je roditelje i djecu da posjete ovu manifestaciju koja promovira aktivan stil života, ali i duh olimpizma, a pozivu se pridružila i Sanja Jovanović kao predstavnica Kluba riječkih olimpijaca.

S ciljem približavanja sportskih aktivnosti za djecu na području grada Rijeke napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove koji je dostupan na web stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Hrvatski olimpijski odbor 2007. godine pokrenuo je program Hrvatski olimpijski dan čiji je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom.