U konkurenciji 56 vrtića iz 42 grada, a prema izboru pratitelja portala Gradonačelnik.hr, riječki vrtići Đurđice i Morčić odabrani su među deset najljepših vrtića u Hrvatskoj.

Nakon deset dana tijekom kojih se na Facebook stranici Gradonačelnik.hr moglo glasati za najljepši vrtić, DV Đurđice prikupio je 830 lajkova, dok je DV Morčić privukao ukupno 580 lajkova.

Otvaranje Dječjeg vrtića Đurđice (17).JPG

S prvim izdanjem ovog natječaja, portal Gradonačelnik.hr okupio je na jednom mjestu i građanima prezentirao najljepše vrtiće u Hrvatskoj, pri čemu je izbor izazvao veliki interes i pozitivne reakcije gradova koji žele promovirati ulaganja koja su našim najmlađima osigurala najljepše i najugodnije vrtićke dane.

Više o izboru za najljepši vrtić u Hrvatskoj možete pogledati na web stranici Gradonačelnik.hr.

Dječji vrtić Morčić otvoren je u lipnju 2017. godine na adresi Braće Stipčića 32 na Gornjoj Vežici kao podcentar Dječjeg vrtića Sušak, nakon što je uklonjen objekt stare vrtićke zgrade te izgrađena nova zgrada s dvostrukim prostornim kapacitetom. Vrtić može primiti deset odgojno-obrazovnih skupina, a uz podignutu razinu kvalitete smještaja, smanjili su se i zahtjevi za potrošnju energije za grijanje i hlađenje objekta, među ostalim i postavljenjem solarnih panela na krovu objekta za grijanje vode. Kompleks sadrži prizemlje i kat na dvije tisuće kvadratnih metara, što uključuje polivalentnu dvoranu i centralnu praonicu rublja, zatim natkrivenu terasu te uređen vanjski okoliš s igralištima.

Vrtić Đurđice na Vojaku otvoren je u siječnju 2018. godine kao podcentar Dječjeg vrtića More, također na mjestu starog dotrajalog objekta. Uz povećanje kapaciteta vrtića na 175 djece, među kojima se nalaze i mališani s teškoćama u razvoju za koje se provodi redoviti cjelodnevni 10-satni program, vrtić je dobio modernu, energetski učinkovitu zgradu na ukupnoj površini od dvije tisuće kvadratnih metara, s novouređenom kuhinjom, igrališnim površinama i spravama.

Za izgradnju ovih dvaju vrtića u zajedničkom projektu Grad Rijeka je izdvojio nešto manje od 37 milijuna kuna.

Kalendar događanja