Prošle godine navršilo se trideset godina od posljednjeg albuma MC Buffala s Maderfa’N’kerzima ”Made In Rijeka” i deset godina od njegove prerane smrti.

MC Buffalo, pravog imena Dejan Bubalo, jedan je od hrvatskih pionira rapa i hip hopa koji, prema riječima ponovo okupljene ekipe, ”zaslužuje tribute kojim bi starije generacije podsjetili na genijalost riječkog repera, a mlađe pak naučili tko je taj tip na grafitu na Zametu.”

Kako navodi Dallas Records, isključivo radi emocija, strasti i nikad prežaljenog prijateljstva, originalna postava u sastavu Robert Jovanović – Robi (bas), Jimi Grgić (gitara), Neven Novak (klavijature) i Denis Pilepić – Pille (ritam mašina), okupila se kako bi snimila legendarne pjesme hrvatskog rap pionira, uz pomoć još legendarnijih gostiju. Tri “kazetara” i produkciju u špajzi zamijenili su Matej Zec i njegov hi-tech studio.

’Alkohol’ je prvi singl koji objavljuju u novom ruhu, i u kojoj dionice MC Buffala repaju Riječani Gane RImatore, Sova Animal i Denno Carvaglio. DJ Jopa sve je ukrasio fantastičnom scratch simfonijom, a za bubanj je zaslužan Alen Tibljaš.

”Pjesme stare trideset godina zvuče kao da su napravljene danas, a Maderfa’N’kerz definitivno zvuče bolje nego prije trideset godina.” – komentira četvorka te dodaje kako će uz ponovo snimljene pjesme s raznim, dragim im gostima, neke ipak samo remasterirati jer je ”nemoguće ponoviti energiju, šarm i humor nekih Dejanovih izvedbi.”

Kako bi cijela priča oko tributea MC Buffalu završila u pozitivnom duhu, sav prihod od prodaje albuma Maderfa’N’kerz će donirati u humanitarne svrhe.

(Maderfa’N’kerz / Foto Nocturno Pro)

Oznake

Kalendar događanja