U suradnji s kolegicama i kolegama iz Kišobrana, medijskog web portala čiju redakciju čine studenti i studentice Sveučilišta u Rijeci, Savjet mladih Grada Rijeke (SMGR) snimio je i treći od šesnaest podcastova „Ćakula mladih“ koji su planirani u 2023. godini.

Voditelji su ovaj put ugostili Frana Miholjevića, riječkog biciklista koji je lani kao dvadesetogodišnjak potpisao ugovor s World Tour momčadi Bahrain Victorious. Ovaj Riječanin jedini je predstavnik Hrvatske u ekipi čiji je vlasnik šeik Nasser bin Hamad Al Khalifa, član kraljevske obitelji Bahraina.

S Franom su o njegovom sportskom putu i uspjesima razgovarali članovi Savjeta mladih Grada Rijeke Nikolina Šaponja i Lovro Šegota.

Lovro Šegota, Nikolina Šaponja i Fran Miholjević

Lovro Šegota, Nikolina Šaponja i Fran Miholjević

„Ćakula mladih“ pokrenuta je u svibnju kada je temeljem usvojenog Programa rada Savjeta mladih Grada Rijeke za 2023. pokrenuta suradnja sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci po pitanju snimanja i montaže podcasta.

Ideja je da mladim Riječankama i mladim Riječanima, a i svima koji se tako osjećaju, približimo rad Savjeta mladih Grada Rijeke, upoznamo ih s aktualnostima u njihovom gradu, upoznamo ih s osobama koje rade s mladima ili za mlade i raspravljamo o temama od njihovog interesa.

Svi koji su propustili prve dvije epizode „Ćakule mladih“ s Ivanom Tokićem i Antonom Marincelom, dvojicom mladih poduzetnika i stručnjaka za društvene mreže, mogu ih pogledati na poveznicama: https://www.mojarijeka.hr/savjet-mladih-grada-rijeke-snimio-prvi-podcast-cakula-mladih/ i https://www.mojarijeka.hr/cakula-mladih-ugostila-antona-marincela/.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije