Vrata prostora koji Riječani poznaju prvenstveno kao trgovački od rujna protekle godine vode u RiHub, koji je u manje od godinu dana nakon otvaranja zaživio i postao novi kulturni centar. Na tisuću metara kvadratnih RiHub spaja multifunkcionalnu dvoranu koja je već ugostila brojna događanja, u prvom redu ona edukativnima, potom izložbeni prostor, kao i prvi otvoreni coworking prostor u Rijeci, kojeg svakodnevno koriste profesionalci u kulturnim i kreativnim industrijama.

RiHub je ujedno informativni centar Europske prijestolnice kulture, ali i radno mjesto zaposlenika tvrtke Rijeka 2020. No, najvažniji razlog uređenja RiHuba najteže je opisati, a to je da bude centar programa Europske prijestolnice kulture u kojima sudjeluju građani.

Najzornije se građanski angažman može opisati kroz dva ciklusa raspisanih sudioničkih programa u sklopu akcije „Uključi se“, od kojih drugi ostaje otvoren sve do lipnja. Tako do 19. lipnja građani i građanke Rijeke mogli prijaviti svoje ideje i prijedloge u sklopu programa Civilne inicijative i Zeleni val kojima se unaprjeđuje društveno-kulturni život i ekologija u gradu, a do 6. lipnja prijaviti se za sudjelovanje u Vijeću građana, koji će odabrati najbolje projekte i tako im osigurati financijsku potporu.

Iako je Gradu Rijeci i tvrtki Rijeka 2020, osnovnoj radi provedbe projekta Europska prijestolnice kutlure, najveća nagrada što je RiHub mjesto rada, susreta i kreacije, uređenje prostora prepoznala je arhitektonska struka. Naime, za unutarnje uređenje prostora RiHuba autoricama Ani Boljar i Idi Križaj Leko stigla je nagrada Bernardo Bernardi za 2018. godinu, godišnje priznanje koje Udruženje hrvatskih arhitekata dodjeljuje za najuspješnije
ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja.

Kako stoji u objašnjenju nagrade, prostor formira sedam prostornih segmenata: Dnevni boravak, Kafe, Prolaz, Parter (nekonvencionalni radni prostor s potencijalom prihvaćanja povremenih izvedbenih događaja), Galerija (klasični uredi s radnim međuprostorima), Učionica i Podrum (prostor za izlaganja i audio/video eksperimentiranja) koji se međusobno preklapaju i nadopunjuju te omogućavaju 24/7 režim korištenja. Građevinske i interijerske
intervencije, kao i izbor namještaja i kolorita, stvorile su iznimno fluidan prostor, osobito uspješno interpolirajući galeriju u centralni izložbeni prostor RiHuba.