„Prepoznavanje rada ispunjava žene zadovoljstvom. Zaposlena je žena koja radi“, rekla je rektorica primajući nagradu na svečanosti održanoj u Zagrebu te dodala,  „Sve nominirane jednako zaslužuju ovu nagradu“.

A uz nju ove godine nominirane su bile novinarka i osnivačica portala i udruge “Nismo same” Ivana Kalogjera Brkić, odvjetnica Sanja Bezbradica Jelavić poznata u javnosti zbog slučaja “Madine”, izvanredna profesorica na Katedri za ustavno pravo na zagrebačkom Pravnom fakultetu Ana Horvat Vuković i nagrađivana hrvatska književnica Ivana Bodrožić.

Snježana Prijić-Samaržija na čelu je riječkog Sveučilišta od 2017. godine. Redovna je profesorica na Odsjeku za filozofiju Sveučilišta u Rijeci i direktorica Centra za napredne studije Jugoistočne Europe.

Nagradu i prestižnu titulu ”Žena godine” časopis ”Zaposlena” dodjeljuje još od 1995. predstavljajući žene koje su svojim radom postigle profesionalno značajan uspjeh, promovirale ženska prava kroz vlastitu profesiju te nastojale utrti put mlađim kolegicama.