Riječani su svoje natjecateljske obaveze zaključili u nedjelju pobjedom protiv Cattara, petom uzastopnom u posljednja četiri dana, mladi Roko Vuković tri sekunde prije kraja susreta pogotkom je zaključio dramatičan ogled.

U rasponu od šezdesetak sati izabranici Igora Hinića odigrali su pet utakmica, kako je posljednja utakmica odmicala tako je umor polako počeo uzimati danak.

Na ulasku u posljednju dionicu Noa Burburan odveo je Riječane na tri pogotka prednosti (9:6), u tim trenucima činilo se da je susret odlučen, iako momci iz Kotora nisu tako mislili.

Uzvratili su serijom 3:0, Mršić, Milić s igračem više i Milaš 5:35 minuta prije kraja utakmicu su učinili potpuno otvorenom.

U tih nekoliko minuta očit je bio pad u igri domaćih vaterpolista, koji su se ipak uspjeli odhrvati krizi i pogotokom Fabia Crippe 3:46 minuta prije kraja vratiti prednost na svoju stranu.

Imali su prigodu Riječani utakmicu odlučiti nakon što je Borna Duvnjak-Starčević, koji je umjesto odličnog Maura Ivana Čubranića branio čitavu utakmicu i sasvim solidno odradio svoj posao (8 obrana), obranio jedan silovit pokušaj Markovića i u kontru lansirao Brubnjaka, kojega je prekršajem uz isključenje zaustavio gostujući vratar.

No, Riječani tu prigodu nisu uspjeli iskoristiti, udarac Roka Vukovića završio je u bloku Kotorana, pa su gosti 23 sekunde prije kraja preko Vujovića iskoristili situaciju s dva igrača više u bazenu i došli do poravnanja (10:10).

No, Riječani se ipak nisu predali, iako su ostali i bez Roka Jurišića (isključenje s pravom zamjene) uspjeli su izboriti izbačaj Pržice osam sekundi prije kraja i kreirati prigodu za Roka Vukovića, koji je pogotkom izmamio ovacije domaćih gledatelja.

Uzmu li se u obzir sve objektivne okolnosti jasno je da su Riječani odigrali još jednu kvalitetnu utakmicu protiv suparnika po mjeri, protiv kojih je sav njihov potencijal, a neosporno je da ga imaju, mogao doći do izražaja.