Cijelom ulicom Prvog maja nedostaju parkirne mreže oko stabla, da automobili mogu lakše parkirati na pločniku, ne unište gume i ovjes kao i pješacima da upadnu u duboke rupe od blata.
Međutim, na većini stabala su duboke rupe blata, netko može slomiti nogu ili oštetiti auto, bilo je hrpe kontaktiranja grada i zar je toliki problem vratiti te mreže?
Također na početku te ulice je ogromno nagnuto stablo koje uvelike otežava prolaz pješacima. Niti jedno nije toliko nagnuto kao to jedno stablo, morate nagnuti cijelo tijelo kada prolazite uz njega a kamoli kišobran nositi. Može li se to stablo odrezati radi sigurnosti pješaka koji često stupaju na kolnik da ga obiću i na njegovo mjesto staviti novo s nosačem da raste ravno?
U ulici Prvog maja je i 5-6 zaštropanih šahti, nitko ih ne čisti mjesecima.
Kako se po ljeti znam kupati na psećoj plaži pored heliodroma ili tamo vodim psa, tamo prolazim i vidim hrpu kamiona (kamion-usisavač kanalizacije) koji cjelodnevno stoje u garaži ViK-a.
Zašto se ne čiste redovitije, kamioni neka stalno budu na cesti, rekao bi po mojoj procjeni da je svaka 10 šahta u gradu do vrha puna zemlje?

gost-18 / 12.06.2020.

Poštovani,
neposredno nakon što smo ga dobili, Vaš smo upit proslijedili Komunalnom društvu Vodovod i kanalizacija d.o.o. koje je odmah potom izdalo nalog za čišćenje slivničkih rešetki u Ulici Prvoga maja. Za istaknuti je da su rešetke zapunjene različitim otpadom uslijed čestih i obilnih oborina tijekom proljeća. U Ulici Prvoga maja od kućnog broja 1 do kućnog broja 7, na mjestima gdje su uklonjene rešetke, a u skladu s raspoloživim financijskim sredstvima, postavit će se granitna kocka. Za ostale lokacije uz drvoredna stabla postava granitne kocke će se planirati u idućem razdoblju.
U Odjelu gradske uprave za komunalni sustav napominju da je uklanjanje nagnutog stabla planirano za zimsko razdoblje, a sadnja novog u proljeće iduće godine.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja