Zašto nisam dobio odgovor na konkretno pitanje od strane KD Kozala i neravnomjernog položaja korisnika Zabe, naspram onih korisnika Erste banke, kao i točnu proviziju koje se ne želi odreći KD Kozala?

Molim da točno objavite, koliku proviziju vam uzimaju kartice ZABE a koliku (koja vam je neprihvatljiva) uzimaju kartice Erste banke!?

Kada kupujemo namještaj u Primi, od recimo 10.000 kn, možemo platiti na rate karticom Diners do 36 rata, a ako isti taj iznos želimo na rate platiti u KD Kozala (za grobno mjesto ili druge usluge pokopa), ne nude plaćanje na rate Dinersom ili karticama Erste banke uopće ili KD Kozala inzistira na gotovini.

Groblja drugih gradova, pa i Zagrebačka groblja, omogućavaju plaćanje na rate: citat Zagreb groblja:

obročno plaćanje bez kamata 2 – 6 mjeseci
American express
obročno plaćanje bez kamata 2 – 12 mjeseci
MasterCard i Maestro ZABA
Diners Club

https://www.gradskagroblja.hr/uvjeti-i-nacini-placanja-428/428

Znači u Zagrebu, brojnim drugim gradovima se može koristiti Zaba do 12 rata, kao i American i Diners.
A Grad Rijeka omogućuje samo 6 rata Zabe (karticu koju ima mali broj riječana) i ne želi uvesti kartice Erste-a na plaćanje na rate!?

CITAT: KD KOZALA
Vezano za načine plaćanja, ono je moguće putem svih vrste debitnih i kreditnih kartica svih banaka, a putem kreditnih kartica VISA, MASTERCARD i debitne Maestro Zagrebačke banke d.d. Zagreb u obrocima do 6 rata. Provizije koje zaračunava Erste&Steiermarkische bank d.d. su, nažalost, vrlo visoke te njihove uvjete za sada KD Kozala nije u mogućnosti prihvatiti, a da se pritom poslovanje Društva ne dovede u teškoće.

Što se plaćanja njihovih usluga tiče, jedna od mogućnosti su i namjenski krediti Erste&Steiermarkische bank d.d. i Zagrebačke banke d.d. za kupnju grobnih mjesta i plaćanje troškova sahrane.
KRAJ

Zašto KD Kozala unatoč brojnim traženjima građana, kao i činjenici da većina građana koristi račune Erste banke i kreditne kartice Erste Card Cluba, KD Kozala ne omogućuje plaćanje na rate karticama Erste grupe?

Citat KD Kozala: “vezano za načine plaćanja, ono je moguće putem svih vrste debitnih i kreditnih kartica svih banaka, a putem kreditnih kartica VISA, MASTERCARD i debitne Maestro Zagrebačke banke d.d. Zagreb u obrocima do 6 rata. Provizije koje zaračunava Erste&Steiermarkische bank d.d. su, nažalost, vrlo visoke te njihove uvjete za sada KD Kozala nije u mogućnosti prihvatiti, a da se pritom poslovanje Društva ne dovede u teškoće.”

Molim vas jasan i nedvosmislen odgovor, zar bi oko 2% provizije, koliko uzmu kartice Erste card kluba dovele u financijske poteškoće KD Kozalu?

Brojni Riječani, kod sprovoda i popratnih plaćanja, moraju platiti iznose preko 10.000kn ili 20.000kn ako kupuju i grobno mjesto. Puno bi im značilo kada bi mogli dio ili cijeli iznos platiti na rate. Kako većina Riječana ima račun ili karticu Erste banke, zašto KD Kozala odbija surađivati s ovom bankom i prihvatiti plaćanje na rate?

Naime, kartice Erste banke, koristeći POS Erste grupe uzmu oko 2% provizije u prosjeku, koliko vam uzmu kartice izdavatelja Zaba kojeg prihvaćate?

Plaćanje jednokratno karticom Erste Card CLuba (uklj Diners, prema iskustvu drugih poduzetnika ima u prosjeku 1.7% provizije za jednokratno, 2.6% za do 6 rata i 3.2% do 12 rata).

Zašto se KD Kozala ne želi na iznos od recimo 10.000kn kada korisnik kupuje grobno mjesto ili drugu uslugu, odreći malog postotka od 3% i surađivati s Erste grupom? Koliki postotak za rate dajete ostalim bankama a koliko biste morali dati Erste grupi?

Gost16 / 04.03.2021.

Poštovani,
poslovne banke prema svakom klijentu pristupaju pojedinačno, a s obzirom na ukupno poslovanje i prije svega na obrt novčanih sredstava koji se obavlja preko nje, banke odlučuju o provizijama koje će pružiti tj. naplaćivati u svoju korist za obročna plaćanja. Ističu kako su rezultati poslovnih godina KD Kozala, odnosno razlika između ukupnih prihoda i ukupnih rashoda, maleni te da bi prihvaćanje uvjeta banke – provizije, ugrozilo pozitivno poslovanje. U tom smislu, poslovni odnos s bankom ne omogućava komentiranje ponuđenih provizija.
U KD Kozala ističu da pregovori traju, a ukoliko se stvore uvjeti i provizija Banke bude smanjena ili približna proviziji odobrenoj od stane Zagrebačke banke d.d., korisnicima će biti omogućeno obročno plaćanje svih proizvoda i usluga, odnosno onima koji imaju kartice iz kruga ERSTE carda.
U ovom komunalnom društvu navode i da svaki građanin ima mogućnost po ovom pitanju izravno se sugestijama i kritikama obratiti ERSTE & Steiermarkische bank d.d., a sve u cilju omogućavanja povoljnijih uvjeta kartičnog plaćanja.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite