Poštovani,

zašto oko Tehničkog fakulteta u Vukovarskoj ulici se ne održava rasvjeta, riječ je da je ogroman prostor neosvijetljen po noći. Ta rasvjeta još od prošle godine, jedna po jedna žarulja je prestajala raditi, prestrašno je kako nitko odgovoran to do sada, već od prošle zime nije promijenio obične žarulje?

Učenici Prirodoslovne i grafičke škole, Cestovnog prometa, Informatke na Velučilištu, Tehničkog fakulteta, preko 500 djece, građani koji zbog nedostatka mjesta ovdje parkiraju svi ovdje prolaze, mrak sada po zimi pada sve ranije i da Grad ili tko je već nadležan da nema novaca da zamijeni žarulje!?

Zašto se štedi na djeci, studentima, na građanima i dopušta takvo stanje koje je sve gore, mrak je sve veći, do prije 2 tjedna je još radila jedna (od 4 lampe) na Tehničkom fakultetu ali je i ta očito pregorila.
Zanima me koliko košta jedna žarulja koja se stavlja na gradsku rasvjetu i koliko u prosjeku traje godina?

Mislim, stvarno mi je nevjerojatno da je toliki nemar i neodržavanje, diljem grada svakim danom sve gore i gore, ne znam da li gradu nedostaje novaca radi COVID-19 krize ili što, ali mrak je sve ranije i ranije, treba nam ta rasvjeta, možete li kontaktirati tko je odgovoran za tu rasvjetu i objaviti njihov odgovor kao i upit koliko koštaju te žarulje?

frank / 28.10.2020.

Poštovani,
tvrtka Energo koncesionar je za održavanje javne rasvjete Grada Rijeke i dužna je otklanjati nedostatke na instalaciji javne rasvjete koja je u sustavu Grada Rijeke. Popravci se obavljaju temeljem dojava građana ili Komunalnog redarstva, mjesnih odbora, Direkcije zajedničke komunalne djelatnosti, kao i temeljem obilazaka djelatnika Energa.
Na navedenoj lokaciji, prema fotografiji koja je priložena, u sustavu javne rasvjete je jedna svjetiljka i to kod gornje rampe. Ostale svjetiljke su dio interne rasvjete kojom upravlja vlasnik objekta. Nadležna služba Energa će otkloniti kvar na svjetiljci za koju je utvrđeno da je u sustavu javne rasvjete, dok se za popravak ostalih svjetiljki treba pobrinuti vlasnik objekta.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Niste odgovorili, koliko inače košta jedna žarulja koja se koristi u ovim lampama?

I nisam zadovoljan odgovorom, ništa se nije promijenilo, to i dalje ne radi.

Tko je i možete li kontaktirati vlasnika i odgovornu osobu za tu rasvjetu koja ne radi da se napokon promjene žarulje?

U opisu sa strane je navedeno da će te odgovor potražiti od potražiti i od ostalih ustanova, pa smo ovdje imali i odgovor od ARZ-a za zaobilaznicu, pa molim da objavite i odgovor od onoga čija je ta rasvjeta.

Poštovani,
djelatnici Trgovačkog društva Energo kontaktirali su tehničku službu Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te su dobili povratnu informaciju da će se u što je moguće kraćem roku krenuti u sanaciju kvara.
U Energu navode kako je za popravak jedne svjetiljke, kod gornje rampe, otvoren radni nalog te će kvar ubrzo biti otklonjen.
Cijena natrijeve žarulje koja se koristi u ovoj lampi je 34,90 kn + PDV, a prema tehničkoj specifikaciji proizvođača, njen rok trajanja je oko šest godina.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
 • 24.10. – 23.01.
 • (10:00)

“51000 Balthazargrad” u riječkom MMSU-u

U Rijeci se otvara velika, vesela i šarena izložba koja će razgaliti srca malih i velikih posjetitelja, svih koji poštuju srce i izumiteljski nerv nezaboravnog Profesora Balthazara...

Detaljnije

Izložba
 • 19.11. – 11.12.
 • (19:00)

MikoMitologije – biotehnološka instalacija slovenske umjetnice Saše Spačal

Multimedijalna izložba temeljena na priči o izumu "mikomitoloških strojeva" koji ljudima omogućuju uspostavljanje komunikacije s micelijem koji premrežuje Zemljinu koru...

Detaljnije

Izložba
 • 12.11. – 31.12.
 • (00:00)

“Otisak misli” Morane Bruketa Pertaut u galeriji “Bruketa 2”

Morana Bruketa Pertaut u najnovijim radovima svoj interes fokusira na apstraktnim i sasvim jednostavno osmišljenim formama...

Detaljnije

Projekcija
 • 01.12. – 07.12.
 • (17:00)

Riječka premijera filma “Kumek” Darija Juričana

Film o kojem govori cijela Hrvatska konačno stiže na veliko platno Art-kina, 1. prosinca u dvostrukom terminu prikazivanja....

Detaljnije

Predstava
 • 21.11. – 06.12.
 • (23:30)

Online predstava ‘Labirint’

‘Labirint’ je dirljiva životna drama koja publici pruža rijedak uvid u nevjerojatan um čovjeka zarobljenog u društvu koje nije dostatno evoluiralo....

Detaljnije

Izložba
 • 02.12. – 15.12.
 • (17:00)

Izložba “Naturalna semantika” Azre Svedružić i Demirela Pašalića

Naturalna semantika multimedijalna je izložba koja istražuje mogućnost dijaloga između prirode ljudi, prirode djela i prirode...

Detaljnije