Svjedoci smo kako je za nedavne poplave cijela ulica J.P. Kamov plivala. Razumijem da toliku količinu vode niti jedan odvodni sustav nije u mogućnosti za tako malo vremena progutati (ne treba dodatno elabortirati). Jasno mi je da dan poslije dolazi kamion vodovoda i kanalizacije i odčepljuje jednu šahtu, gdje voda uvijek stoji za veći kisa..(ispred k.br. 44A…. ALI mi nije jasno zašto se ne kontroliraju ostale žačepljene šahte.
Predlažem da se uklanjanju problema pristupi sustavno, iz razloga što je 90% sahta za oborinsku odvodnju u navedenoj ulici(lijevo i desno) zapunjeno zemljom odnosno van funkcije. Kad kažem sustavno znači da smo svijesni da ako služba dode odčepiti šahtu a iznad nje je parkiran auto da rješenje nije konstatacija parkiran je auto ne može se. Sigurno postoji način da se pokuša znakom, natpisom, obavjesti uredovati kako bi isto sljedeći dan bilo moguće odraditi. Sve je moguće ukoliko se to želi napraviti….
Slijedi opadanje velike količine lisne mase na navedenoj ulici te je to isto problem ukoliko se susavno ne čisti lišće mnogobrojnih stabala…

posjetitelj / 12.10.2022.

Poštovani,

temeljem Vaše dojave koja je proslijeđena nadležnoj službi u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav, začepljeni slivnik je očišćen. Ujedno su provjereni i ostali slivnici te je utvrđeno da su većim dijelom u funkciji. U predstojećem razdoblju, zbog oborina, kao i lišća, dodatno će se kontrolirati njihova prohodnost. Kao što i sami znate, parkiranje je, zbog konfiguracije terena i prometnica projektiranih sredinom prošloga stoljeća kada je na njima bilo višestruko manje automobila, jedan od gorućih problema našega grada na čijem se rješavanju i iznalaženju rješenja konstantno radi. Unatoč tomu što je protivno svim važećim propisima, parkiranje se u Ulici J.P. Kamova ne sankcionira, jer stanari nemaju drugi izbor po tom pitanju. Zbog toga je otežano i čišćenje pojedinih slivnika, ali to nikako ne znači da se to ne čini.

U Odjelu gradske uprave za komunalni sustav zahvaljuju Vam na konstruktivnim kritikama te ističu da nadležna služba o svemu ovome redovito vodi brigu, posebice zbog sve većih količina oborina i činjenice da ih postojeći sustav oborinske odvodnje, ne samo u Rijeci, već i drugdje, sve teže podnosi.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Poštovani, nije mi jasno iz kojeg dijela moje prethodne objave ste mogli detektirati koji slivnik je bio začepljen i kojeg ste očistili. Očistio se jedan slivnik ispred kbr. 44a, i to za to jer je tamo najniži teren te najduže se uslijed oborina zadržava voda.
Nasuprot tome niti jedan drugi slivnik nije očišćen, a u prilog tome dostavljam slike dva slivnika koji su puni ovako protelih najmanje 5 god. Drago mi je da je Odjel gradske uprave za komunalni sustav zadovoljan konstruktivnom kritikom, a nadam se da će i građani biti zadovoljni njihovim konstruktivnim riješenjem.Za sada je rješenje izostalo dobili smo općeniti odgovor koji naravno nista na terenu nije promjenio.
Drago mi je da ste konstatirali da stanari nemaju drugog izbora već parkirati svoja vozila u za to izdvojenu traku, koja je iscrtana prilikom rekonstrukcije istoimene ulice, a obzirom da je ista pod upravljanjem Hrvatskih Cesta očito je da navedena konstatacija o propisima i nije toliko zabrinjavajuća jer se promet unatoč parkiranju nesmetano odvija.
Slivnici su u ingerenciji komonalnog društva Grada Rijeke i po tom pitanju, osim izgovora u vidu parkiranih automobila, se ne poduzima previše. Ponavljam, osim vidljivih slivnika, postoje mnogobrojni koji su ispod parkiranih automobila, a koje slike vam dostavljam… službe će lako moći utvrditi mikrolokaciju. Predlažem da se sustavno pristupi rješavanju problema, a vrijedni ljudi u gradskim službama vjerujem da su imali slične situacije koje su uspiješno riješavali.
Srdačan pozdrav

https://freeimage.host/i/pTiwFe
https://freeimage.host/i/pTiEu4
https://freeimage.host/i/pTixyv
https://freeimage.host/i/pTiO8b

Poštovani,

uz ispriku zbog propusta prilikom prethodnog izlaska na teren nadležne službe Odjela gradske uprave za komunalni sustav, obaviješteni smo da su svi slivnici oborinske odvodnje u Ulici Janka Polić Kamova pregledani. Očišćena su ukupno 53 slivnika na sjevernoj strani prometnice i 34 slivnika koja su bila dostupna na južnoj strani prometnice. Preostala 42 slivnika još uvijek nisu očišćena, zbog parkiranih vozila, ali i to će se riješiti u predstojećem razdoblju, postavljanjem znakova i obavijesti, kako bi se i svi preostali slivnici očistili.

Zahvaljujemo Vam na suradnji, strpljenju i razumijevanju.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite