U svim drugim gradovima su vatrogasci na ponos građana, imaju ažurne web stranice, imaju vlastite Facebook stranice, objavljuju fotografije i videozapise s gašenja, ljudi ih prate i hvale.
Dok kod nas web stranice vatrogasaca imaju jednu vijest godišnje http://vatrogasci-rijeka.hr/vijesti.htm
Gdje je zadnja vijest iz gašenja 2011., na web stranicama samo stave godišnji plan nabave za 2020. i slično.
Na dnu web stranice piše 2008. a većina stvari na web stranici nije mijenjana odonda, postoje novije web stranice vatrogasaca pgž ali one se jednako loše vode sa svega 1-2 vijesti godišnje a fejs im je samo linkovi do fiumana i novog lista kada je neka vijest o gašenju na području cijele županije (ne samo Rijeke), bez autorskih fotografija, stvarnih priča i obavijesti.

Kao kada je gorio požar u Luci neki dan, što su osjetili miris svi građani Grada, očajna komunikacija prema medijima od strane Vatrogasaca u Rijeci, tek nakon sat vremena je došla informacija od vatrogasaca “na požaru smo i gasimo” pa kasnije “stavljeno je pod nazdor a i dalje očajan smrad i još veći dim” bez točnih informacija što sve gori. Kada smo išli na web stranicu vatrogasaca u Rijeci, mogli smo vidjeti samo “Nesreća u Kostreni 2011 godina” kao zadnju vijest! Nije li to sramota zapovjednika i svih nadležnih u JVP Rijeke koji imaju dobre plaće a na što im liči web stranica i dostupnost građanima.

Podsjećam da masno plaćamo vatrgoasce iz gradskog proračuna.
Zanima me zašto u jutarnjim satima gotovo svaki dan vidim vatrogasno vozilo na riječkoj tržnici po tračnicama ili nasred ceste i vatrogasce koji kupuju 2 kile krumpira, luka i slične stvari za doma.
Ako im je to dozvoljeno i imaju vremena u službenom vozilu ići na plac, zar nemaju vremena održavati web stranice?

Za web stranice kao da je zadužen neki umirovljenik koji se ne zna koristiti internetom i jedva upali računalo. Zar nema u vatrogascima u Rijeci mlađih zaposlenih koji bi mogli u sklopu svoje smjene nešto ažurirati?

Pogledajte na što liče web stranice i facebook stranice i obavijesti JVP Zagreba, raznih manjih DVD-ova i slično, imaju fotografije ili video uživo s mjesta, odmah obavještavaju svoje građane što gori i gdje te su na ponos svojih građana.
https://www.facebook.com/vatrogascizagreb/
https://www.facebook.com/dvd.novalja/
https://www.facebook.com/DVD-%C5%A0ibenik-898192436892497

Puno manji gradovi i DVD-ovi su bolje organiziraniji i pokazuju građanima svoja djela a kod nas se sve skriva.

Prije dvije godine, točno 2018. je također drugi građanin bio nezadovoljan sadašnjim stanjem u JVP Rijeka, te mu je rečeno da su nove web stranice u izradi. Zašto još uvijek imamo stare web stranice bez vijesti, događanja i fotografija i planira li zapovjednik dati ostavku?

Koliku plaću imaju riječki vatrogasci?

donald-trump / 20.07.2020.

Poštovani,
nova stranica Javne vatrogasne postrojbe je u izradi i očekuje se da će biti u funkciji do listopada. Stranica će objavljivati službene informacije koje su propisane i od interesa javnosti.
Također se napominje da mediji korektno i ažurno prate sve aktivnosti i intervencije Postrojbe, a službene informacije s intervencija dostavljaju se redovito nadležnim službama te medijima.
Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke više ne objavljuje izvješća s intervencija na svojim Internet stranicama, radi zaštite osobnih podataka.

Što se tiče vatrogasnog vozila na riječkoj tržnici, rad u Postrojbi organiziran je 24 sata na dan, pa time i prehrana vatrogasaca u smjeni, za koju se i obavlja nabava.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
 • 24.10. – 23.01.
 • (10:00)

“51000 Balthazargrad” u riječkom MMSU-u

U Rijeci se otvara velika, vesela i šarena izložba koja će razgaliti srca malih i velikih posjetitelja, svih koji poštuju srce i izumiteljski nerv nezaboravnog Profesora Balthazara...

Detaljnije

Izložba
 • 19.11. – 11.12.
 • (19:00)

MikoMitologije – biotehnološka instalacija slovenske umjetnice Saše Spačal

Multimedijalna izložba temeljena na priči o izumu "mikomitoloških strojeva" koji ljudima omogućuju uspostavljanje komunikacije s micelijem koji premrežuje Zemljinu koru...

Detaljnije

Festival
 • 26.11. – 29.11.
 • (18:00)

Međunarodni studentski filmski festival STIFF

STIFF se od 26. do 29. studenog održava u Art-kinu te prvi put i online. Gledatelji iz cijelog svijeta moći će pogledati 40 filmova iz 20 zemalja...

Detaljnije

Predstava
 • 24.11.
 • (20:00)

Intrigantna plesna predstava “Body Shots” u HKD-u

Predstava Body Shots predstavlja pet vrsnih plesača, a nastala je kao suradnja CocoonDancea sa Zagrebačkim plesnim centrom i Staatstheater Darmstadtom...

Detaljnije

Projekcija
 • 25.11.
 • (19:00)

Premijera dokumentarca “O jednoj mladosti” Ivana Ramljaka

Ulaz na premijeru novog filma Ivana Ramljaka slobodan je za sve posjetitelje, uz obaveznu rezervaciju mjesta....

Detaljnije

Predstava
 • 26.11. – 29.11.
 • (19:00)

Periskop Outro donosi novocirkusku predstavu „Salto Mortale“

Novocirkuska predstava „Salto Mortale“ u Exportu će se izvesti tri puta, u 19, 20 i 21 sat, u sklopu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop 2020 ...

Detaljnije