Postovani;

Obracam Vam se u vezi problema koji na adresi Ivana Rendica 6 imamo sa ogromnim nakosenim stablom, koje svojom velicinom, tezinom i smjerom rasta predstavlja opasnost za svih koji se u trenutnku pucanja i pada grane ili cijelog stabla mogu zateci ispod njega i u blizini.

Osim zivota i imovine stanara u opasnosti su takoder skolska djeca koja se tijekom skolskog odmora ili nakon skole tu mogu zateci buduci da je OS Brajda na istoj adresi – I. Rendica 6. (radi se o sjevernoj strani skole), a i ona koja se s gornjih okucnica spuste po loptu koja zbog stepenastog terena i najnize pozicije – ispod stabla, redovito zavrsi upravo tu.

Pri rjesavanju ovog problema molim Vas uzmite u obzir da djeca ne vide crte koje u tlocrtima, katastarskim cesticama i posjedovnim listovima gledate pred sobom odvagujuci odluku o intervenciji u ovoj situaciji, kao i da i 83-godisnji gradanin koji zivi u suterenu ima pravo da mu se zivot i imovina zastite bez obzira na to tko je vlasnik terena iznad njega i stabla koje na njemu raste.

Za pomoc i savjet smo se obratili strucnom referentu Rumata koji je sa strucnjakom jucer izasao na teren i utvrdio da je situacija jos gora i hitnija nego sto smo se bojali. Naime, jedna od velikih grana tog stabla vec se odlomila i u zraku ju zasad drzi – brsljan.

Za detalje i njegovo misljenje o hitnoci rjesavanja ovog problema, mozete mu se obratiti na: 095 540 6150

Zahvaljujem Vam na Vasem vremenu, i nadam se, s obzirom na opisanu hitnocu problema, brzoj intervenciji.

Lijep pozdrav

ADN47 / 22.09.2020.

Poštovani,
u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav navode da su djelatnici nadležne gradske službe, temeljem telefonske dojave upravitelja Vaše zgrade, Rumata d.o.o., u utorak 22. rujna ove godine, obavili izvid navedene lokacije. Pritom je utvrđeno da stablo uistinu jest prilično nagnuto i da predstavlja opasnost za prolaznike. Nakon terenskog izvida obavljena je i provjera vlasništva zemljišta na kojemu se nalazi stablo te je nepobitno utvrđeno da se ne radi o zemljištu u vlasništvu Grada Rijeke, zbog čega gradske službe, sukladno propisanim ovlastima, ne mogu intervenirati.
O tome je istoga dana obaviješten upravitelj zgrade, tvrtka Rumat d.o.o., kojemu je dostavljena i kopija gruntovnog izvatka i karte.
U Odjelu gradske uprave za komunalni sustav mišljenja su da se problem opasnog stabla na ovoj lokaciji treba rješavati iz stambene pričuve zgrade, u suradnji s Rumatom.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite